3 spôsoby inštalácie DirectX

Obsah:

3 spôsoby inštalácie DirectX
3 spôsoby inštalácie DirectX

Video: 3 spôsoby inštalácie DirectX

Video: 3 spôsoby inštalácie DirectX
Video: Как создать раздел в Windows 10 | Жесткие диски с разделением 2024, Smieť
Anonim

Microsoft DirectX je sada rozhraní pre programovanie aplikácií (Rozhrania pre programovanie aplikácií alebo API) potrebných na spustenie rôznych multimediálnych funkcií v operačnom systéme Windows. Používatelia systému Windows Vista a Windows 7 môžu rýchlo a jednoducho aktualizovať svoje systémy na najnovšie vydania DirectX prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Microsoft. Táto najnovšia verzia však nie je kompatibilná so systémom Windows XP, takže používatelia systému Windows XP by nemali aktualizovať DirectX na najnovšie vydanie. Používatelia systému Windows XP, ktorí si omylom stiahnu najnovšie vydanie, môžu opäť prejsť na DirectX 9, ktorý zodpovedá operačnému systému. V tomto článku sa dozviete, ako si stiahnuť najnovšie vydania DirectX. Používatelia systému Windows XP môžu tiež zistiť, ako prepnúť späť na verziu systému Microsoft DirectX, ktorá je kompatibilná so systémom Windows XP.

Krok

Metóda 1 z 3: Určenie verzie DirectX nainštalovanej v počítači

Nainštalujte Directx, krok 1
Nainštalujte Directx, krok 1

Krok 1. Zistite, ktorú verziu operačného systému DirectX používa váš počítač

Operačné systémy vydané pred operačným systémom Windows Vista nie sú kompatibilné s určitými komponentami rozhrania API (DirectX Application Programming Interface). Windows XP a staršie verzie systému Windows nespúšťajú najnovšie verzie DirectX správne, pretože nie sú kompatibilné so staršími operačnými systémami. Podľa týchto krokov zistíte, ktorá verzia rozhrania DirectX je vo vašom počítači aktuálne spustená.

  • Otvorte ponuku „Štart“a zvoľte „Spustiť“.
  • Do textového poľa zadajte príkaz „dxdiag“a kliknite na „OK“.
  • Kliknutím na kartu „Systém“zobrazíte verziu DirectX spustenú v aktuálnom systéme.
Nainštalujte Directx, krok 2
Nainštalujte Directx, krok 2

Krok 2. Aktualizujte DirectX na najnovšiu verziu, ktorá je k dispozícii pre operačný systém počítača

Používatelia systému Windows Vista a Windows 7 môžu aktualizovať DirectX na najnovšiu dostupnú verziu prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Microsoft.

Metóda 2 z 3: Sťahovanie najnovšieho výstupu DirectX

Nainštalujte Directx, krok 3
Nainštalujte Directx, krok 3

Krok 1. Navštívte stránku „Web Installer DirectX End-User Runtime Web Installer“na webovej stránke spoločnosti Microsoft

Nainštalujte Directx, krok 4
Nainštalujte Directx, krok 4

Krok 2. Kliknite na tlačidlo „Stiahnuť“pre súbor „dxwebsetup.exe“

Nainštalujte Directx, krok 5
Nainštalujte Directx, krok 5

Krok 3. Podľa pokynov stiahnite a nainštalujte súbor „dxwebsetup.exe“, aby ste mohli získať najnovšiu verziu rozhrania DirectX

Nainštalujte Directx, krok 6
Nainštalujte Directx, krok 6

Krok 4. Downgrade DirectX a stiahnutie DirectX 9 pre Windows XP

Používatelia systému Windows XP, ktorí si omylom stiahnu najnovšiu verziu rozhrania DirectX, budú musieť prejsť na predchádzajúcu verziu. Spoločnosť Microsoft už neposkytuje podporu používateľom systému Windows XP a neponúka iný spôsob odstránenia rozhrania DirectX, ako jeho aktualizáciu na najnovšiu verziu. Používatelia systému Windows XP si však môžu stiahnuť a nainštalovať ktorúkoľvek z aplikácií tretích strán navrhnutých na tento účel. Môžete tiež použiť funkciu „Obnovenie systému“systému Windows na obnovenie jeho operačného systému do stavu, v akom bol pred inštaláciou najnovšej aktualizácie DirectX.

Metóda 3 z 3: Použitie funkcie Obnovovanie systému na odinštalovanie aktualizácií DirectX

Nainštalujte Directx, krok 7
Nainštalujte Directx, krok 7

Krok 1. Na pracovnej ploche otvorte ponuku „Štart“a zvoľte „Pomoc a podpora“

V ponuke „Vybrať úlohu“vyberte „Vrátiť zmeny do počítača obnovením systému“, začiarknite možnosť „Obnoviť počítač na skorší čas“a kliknite na „Ďalej“.

Nainštalujte Directx, krok 8
Nainštalujte Directx, krok 8

Krok 2. Vyberte dátum

Kliknite na dátum z dostupných možností a vyberte dátum, kým si stiahnete bezkonkurenčnú aktualizáciu DirectX. Potom kliknite na „Ďalej“.

Nainštalujte Directx, krok 9
Nainštalujte Directx, krok 9

Krok 3. Vráťte sa späť k príslušnej verzii DirectX

Opätovným kliknutím na tlačidlo „Ďalej“potvrdíte zvolený dátum a kliknutím na tlačidlo „OK“spustíte proces obnovy. Teraz ste sa úspešne vrátili k verzii DirectX, ktorá zodpovedá operačnému systému.

Odporúča: