Ako pridať písma do Photoshopu: 10 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako pridať písma do Photoshopu: 10 krokov (s obrázkami)
Ako pridať písma do Photoshopu: 10 krokov (s obrázkami)

Video: Ako pridať písma do Photoshopu: 10 krokov (s obrázkami)

Video: Ako pridať písma do Photoshopu: 10 krokov (s obrázkami)
Video: Возведение перегородок санузла из блоков. Все этапы. #4 2024, Smieť
Anonim

Adobe Photoshop je jedným z najlepších softvérov na úpravu obrázkov na svete. Tento softvér používajú amatéri aj profesionáli. Vkladanie textu do obrázkov a fotografií je obľúbenou funkciou tohto softvéru. Tento softvér navyše ponúka širokú škálu písem (písem), ktoré nie sú k dispozícii vo vašom počítači. Pridávanie písem do Photoshopu je jednoduchá práca, pretože stačí vložiť písma na pevný disk a softvér ich automaticky pridá.

Krok

Metóda 1 z 2: Pridávanie písem v systéme Windows (všetky verzie systému Windows)

Pridajte písma do Photoshopu, krok 1
Pridajte písma do Photoshopu, krok 1

Krok 1. Stiahnite (stiahnite si) písmo z internetu

Písma môžete vyhľadávať na internete zadaním kľúčových slov „bezplatné písmo“alebo „bezplatné písmo“do vyhľadávača. Potom kliknutím na tlačidlo „stiahnuť“stiahnite požadované písmo. Existujú stovky webových stránok, ktoré ponúkajú písma. Webové stránky, ktoré sa zobrazujú na prvej stránke vyhľadávacích nástrojov, sú webové stránky, ktoré je možné bezpečne používať na sťahovanie rôznych druhov písem.

  • V počítačových obchodoch si môžete kúpiť aj kompaktné disky (CD), ktoré obsahujú písma.
  • Uloženie všetkých stiahnutých písem do jedného počítačového adresára (priečinka) vám môže pomôcť pri organizácii a organizácii vašich písem. Ak však viete, kam uložiť stiahnuté písma, tento krok nemusíte robiť.
Pridajte písma do Photoshopu, krok 2
Pridajte písma do Photoshopu, krok 2

Krok 2. Ak chcete zobraziť písma, otvorte program Windows Prieskumník

Písma môžete nainštalovať do akejkoľvek verzie systému Windows. V systéme Windows XP môžete dokonca nainštalovať písma, aj keď od spoločnosti Microsoft nedostanete žiadne aktualizácie ani oficiálnu podporu. Ak je písmo uložené v súbore ZIP, kliknite naň pravým tlačidlom myši a vyberte možnosť „Extrahovať všetko. Potom vyhľadajte písmo pomocou rozšírenia názvu súboru (napríklad:.exe,.docx,.pdf atď.). Písma používané vo Photoshope majú nasledujúce rozšírenia názvu súboru:

  • .otf
  • .ttf
  • .pbf
  • .pfm
Pridajte písma do Photoshopu, krok 3
Pridajte písma do Photoshopu, krok 3

Krok 3. Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor písma a vyberte možnosť „Inštalovať. Ak je táto možnosť k dispozícii, môžete písmo ihneď nainštalovať. Môžete tiež kliknúť ľavým tlačidlom myši a súčasne podržať kláves „Ctrl“alebo „Shift“a vybrať a nainštalovať viac ako jedno písmo súčasne.

Pridajte písma do Photoshopu, krok 4
Pridajte písma do Photoshopu, krok 4

Krok 4. Ak nie je k dispozícii možnosť „Inštalovať“, pomocou ovládacieho panela pridajte písma

Niektoré počítače nemusia poskytovať príkaz „Inštalovať. Existuje však ešte jeden jednoduchý spôsob, ako nainštalovať nové písmo. Kliknite na ponuku Štart a potom na položku Ovládací panel. Potom postupujte podľa týchto krokov:

  • Kliknite na možnosť „Vzhľad a prispôsobenie“(tento krok môžete preskočiť, ak používate systém Windows XP).
  • Kliknite na možnosť „Fonty“.
  • Kliknite pravým tlačidlom myši na zobrazený zoznam písem a zvoľte možnosť „Inštalovať nové písmo“(táto možnosť je v ponuke „Súbor“, ak používate Windows XP).
  • Vyberte požadované písmo a potom kliknite na tlačidlo „OK“.

Metóda 2 z 2: Pridávanie písem v systéme Mac OS X

Pridajte písma do Photoshopu, krok 5
Pridajte písma do Photoshopu, krok 5

Krok 1. Nájdite a stiahnite požadované písmo

Písma môžete vyhľadávať na internete tak, že zadáte kľúčové slová „Bezplatné písma Photoshopu pre Mac“alebo „Bezplatné písma Photoshopu pre Mac.“Potom vám vyhľadávací nástroj ukáže stovky webových stránok. Web ponúka písma, ktoré je možné ľahko stiahnuť a nainštalovať. Uložte písmo do nového adresára a pomenujte ho, napríklad „Fonty z internetu“, aby ste ho mohli ľahko nájsť.

Pridajte písma do Photoshopu, krok 6
Pridajte písma do Photoshopu, krok 6

Krok 2. Zatvorte všetok aktívny softvér

Takmer všetok softvér implementuje do svojho systému písma, takže skontroluje, či sú vo vašom počítači Mac nainštalované písma. Písmo by ste mali nainštalovať skôr, ako softvér vyhľadá nainštalované písmo. Pred inštaláciou písma preto skontrolujte, či je všetok softvér zatvorený.

Pridajte písma do Photoshopu, krok 7
Pridajte písma do Photoshopu, krok 7

Krok 3. Softvér Font Book spustíte dvojitým kliknutím na súbor písma

Ak sú písma uložené v adresári typu ZIP, otvoríte ho dvojitým kliknutím na priečinok. Potom dvakrát kliknite na súbor písma a otvorte ho v Knihe písiem. Písmo má nasledujúce rozšírenie názvu súboru:

  • .ttf
  • .otf
Pridajte písma do Photoshopu, krok 8
Pridajte písma do Photoshopu, krok 8

Krok 4. Keď sa na obrazovke zobrazí Kniha písiem, kliknite na možnosť „Inštalovať písmo“

Súbory s príponou názvu súboru „.ttf“alebo „.otf“je možné otvoriť v Knihe písiem. Potom kliknutím na možnosť „Inštalovať písmo“v ľavom dolnom rohu obrazovky nainštalujte písmo do počítača Mac. Photoshop nájde písmo a automaticky ho nainštaluje.

Pridajte písma do Photoshopu, krok 9
Pridajte písma do Photoshopu, krok 9

Krok 5. Vyhľadajte adresár, v ktorom sú uložené písma, pomocou aplikácie Finder a umiestnite písma ručne (alternatívny spôsob)

Existujú dva adresáre, do ktorých môžete vkladať svoje písma, a oba je ľahké nájsť. Do vyhľadávacieho panela môžete zadať nasledujúci reťazec znakov a pred zadaním reťazca znakov nezabudnite napísať svoje používateľské meno. Nájdite jeden z nasledujúcich adresárov. Pre prvý adresár musíte mať prístupové práva správcu.

  • /Knižnica/Fonty/
  • /Používatelia // Knižnica/Fonty/
Pridajte písma do Photoshopu, krok 10
Pridajte písma do Photoshopu, krok 10

Krok 6. Aktivujte písmo kliknutím a potiahnutím do adresára

Písmo môžete použiť po jeho aktivácii. Znovu otvorte predtým zatvorený softvér a začnite používať nové písmo vo Photoshope.

Tipy

  • Nie všetky písma vo Photoshope fungujú. Vyhľadajte písma True Type alebo Open Type, aby ste sa presvedčili, že stiahnuté písmo funguje vo Photoshope. Budete tiež musieť urobiť nejaké experimenty, aby ste zistili, aké typy písiem fungujú vo vašej verzii Photoshopu.
  • Photoshop teraz ponúka písma východoázijského jazyka, ako je japončina alebo čínština. Písmená oboch jazykov je možné použiť na tvorbu grafických diel.
  • Photoshop by sa nemal používať, keď inštalujete nové písmo. Ak ste pri inštalácii používali Photoshop, budete musieť softvér zatvoriť a znova spustiť, aby sa zobrazili nainštalované písma.

Odporúča: