Ako rozšíriť krček maternice: 8 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako rozšíriť krček maternice: 8 krokov (s obrázkami)
Ako rozšíriť krček maternice: 8 krokov (s obrázkami)

Video: Ako rozšíriť krček maternice: 8 krokov (s obrázkami)

Video: Ako rozšíriť krček maternice: 8 krokov (s obrázkami)
Video: Die 5 Biologischen Naturgesetze - Die Dokumentation 2024, Smieť
Anonim

K rozšíreniu krčka maternice dochádza pri aktívnom pôrode, slúži na rozšírenie priestoru pre výstup dieťaťa cez pôrodné cesty. Cervix sa prirodzene rozširuje, keď je telo pripravené na pôrod, ale keď podmienky nútia pôrodný proces, otvorenie alebo rozšírenie krčka maternice je možné stimulovať pomocou homeopatických liekov alebo techník. Dilatáciu krčka maternice by mal vykonávať lekár alebo pôrodná asistentka, ktorá je schopná zabezpečiť, aby sa proces dilatácie vykonával bezpečne a efektívne bez ohľadu na dôvod. Pokračujte v čítaní a zistite, ako rozšíriť krček maternice.

Krok

Metóda 1 z 2: Dilatácia chemickou alebo mechanickou pomocou

Rozšírte Cervix Krok 1 1
Rozšírte Cervix Krok 1 1

Krok 1. Vopred pochopte príčinu potreby cervikálnej dilatácie

Pretože k cervikálnej dilatácii dochádza v priebehu pôrodu z „raného“na „aktívny“, intervencia pri pôrode je v zásade rovnaká ako vyvolávanie pôrodu. Existuje niekoľko dôvodov, prečo sa lekár alebo pôrodná asistentka môže rozhodnúť, že je to najlepšia možnosť:

  • Ak tehotenstvo prešlo dva týždne od posledného dátumu pôrodu, bez prvých známok pôrodu.
  • Ak sa plodová voda rozbije, ale nenastanú žiadne kontrakcie.
  • Ak máte infekciu v neskorších štádiách tehotenstva.
  • Ak je problém s placentou.
  • Ak máte zdravotný stav, ktorý môže byť ohrozený, ak pracovný proces trvá príliš dlho.
  • Ak podstupujete procedúru dilatácie a kyretáže.
Rozšírte Cervix, krok 2
Rozšírte Cervix, krok 2

Krok 2. Pochopte riziká vyvolané pôrodom

Vyvolanie pôrodu by sa nemalo vykonávať z pohodlného dôvodu, pretože môže predstavovať riziko pre matku i dieťa. Vyvolanie pôrodu by sa nemalo vykonávať náhodne - pred súhlasom s liečbou sa uistite, že rozumiete tomu, čo sa deje vo vašom tele. Vyvolanie pôrodu zvyšuje riziko nasledujúcich komplikácií:

  • Potrebujete cisársky rez.
  • Predčasný pôrod.
  • Znižuje srdcový tep dieťaťa a príjem kyslíka.
  • Dostal infekciu.
  • Prasknutie maternice.
Rozšírte Cervix, krok 3
Rozšírte Cervix, krok 3

Krok 3. Porozprávajte sa so svojím lekárom o liekoch používaných na rozšírenie krčka maternice

Najbežnejšie používanými liekmi na tento účel sú syntetické prostaglandíny. Dinoprostón a misoprostol sú dva bežne používané syntetické prostaglandíny. Oba lieky sa podávajú vaginálne alebo perorálne.

Tieto lieky majú vedľajšie účinky, ktoré môžu ovplyvniť zdravie dieťaťa. Pred použitím lieku sa poraďte so svojim lekárom o rizikách

Rozšírte Cervix, krok 4
Rozšírte Cervix, krok 4

Krok 4. Zistite, či bude použitý mechanický dilatátor

Lekári niekedy používajú prístroj na rozšírenie krčka maternice mechanicky, nie chemicky. Či už je to katéter s balónovým hrotom, alebo druh morských rias nazývaný laminaria, ktoré sa zavádzajú cez krčný otvor.

  • Po zavedení katétra s balónikovým hrotom sa do balónika vstrekne fyziologický roztok, čo spôsobí roztiahnutie balónika, čo má za následok rozšírenie krčka maternice.
  • Laminaria je druh morských rias pochádzajúci z Japonska, ktoré sa za mokra menia na hustý, lepkavý gél. Sušené stonky morských rias majú tvar „stanu“, ktorý bude postupne napučiavať. Vrstva tejto látky je umiestnená priamo do krčka maternice, okolo krčka maternice, aby sa spustila dilatácia. Napriek tomu, že laminaria sa pôvodne používala na dilatáciu a kyretáž a na vyvolanie pôrodu, zaistenie bezpečnosti použitia počas tehotenstva nebolo doteraz preukázané.

Metóda 2 z 2: Urýchlenie práce bez lekárskeho zásahu

Rozšírte Cervix, krok 5
Rozšírte Cervix, krok 5

Krok 1. Sexujte so svojim partnerom

Sex bude v tele produkovať prostaglandíny, ktoré môžu spôsobiť stimuláciu a dilatáciu krčka maternice. Pred sexom v tejto fáze sa najskôr poraďte so svojim lekárom. Vo väčšine prípadov je sex v tomto štádiu tehotenstva úplne bezpečný, pokiaľ sa voda nerozbije. Napriek tomu, že výskum na podporu vzťahu medzi sexom a dilatáciou krčka maternice nie je úplne presvedčivý, mnoho lekárov naďalej odporúča túto metódu pacientkam, ktoré sú na svoje tehotenstvo netrpezlivé.

Rozšírte Cervix, krok 6
Rozšírte Cervix, krok 6

Krok 2. Stimulujte bradavky

Stimuláciou bradaviek sa produkuje hormón oxytocín, ktorý vyvoláva pôrod. Dotknite sa a potierajte bradavku alebo o to požiadajte partnera.

Rozšírte Cervix, krok 7
Rozšírte Cervix, krok 7

Krok 3. Poraďte sa s akupunkturistom

Malá štúdia vykonaná na Univerzite v Severnej Karolíne dospela k záveru, že ženy, ktoré absolvujú akupunktúrnu liečbu v neskorších štádiách tehotenstva, majú menšiu pravdepodobnosť, že pôjdu na svet bez lekárskeho zásahu. Predpokladá sa, že určité spúšťacie body na tele môžu podporovať pôrod, čo má za následok aj rozšírenie krčka maternice.

Rozšírte Cervix, krok 8
Rozšírte Cervix, krok 8

Krok 4. Sledujte príznaky dilatácie krčka maternice, ak ste v neskorých štádiách tehotenstva

Znamená to, že sa chystáte porodiť a že je čas navštíviť lekára alebo pôrodnú asistentku. Akonáhle začne hlavička dieťaťa tlačiť na maternicový otvor, krček maternice sa zriedi a otvorí. Váš lekár môže vykonať jednoduché vyšetrenie a zistiť, či sa začala dilatácia a odstránenie krčka maternice, čo naznačuje, že ste v ranom štádiu pôrodu.

Odporúča: