Ako nastaviť Apple TV (s obrázkami)

Obsah:

Ako nastaviť Apple TV (s obrázkami)
Ako nastaviť Apple TV (s obrázkami)

Video: Ako nastaviť Apple TV (s obrázkami)

Video: Ako nastaviť Apple TV (s obrázkami)
Video: DETROIT EVOLUTION - Детройт: станьте человеком, фанат фильм / фильм Reed900 2024, Smieť
Anonim

Zariadenie Apple Digital TV, Apple TV, umožňuje užívateľom sledovať alebo si užívať videá, hudbu a televízne relácie prostredníctvom vysokorýchlostného internetového pripojenia. Toto zariadenie je kompatibilné s inými produktmi Apple a internetovou televíziou. Na nastavenie Apple TV musíte mať pripojenie HDMI a bezdrôtové alebo ethernetové pripojenie.

Krok

Časť 1 zo 4: Pripojenie hardvéru

Nainštalujte si Apple TV Krok 1
Nainštalujte si Apple TV Krok 1

Krok 1. Zhromaždite požadované vybavenie

Apple TV je dodávaný so zariadením Apple TV, napájacím káblom a zariadením na diaľkové ovládanie. Apple TV môžete pripojiť iba k HDTV a na pripojenie dvoch hardvérových zariadení budete potrebovať kábel HDMI. Kábel HDMI nie je súčasťou balenia Apple TV, ale môžete ho získať v obchodoch s elektronikou alebo na internete za celkom prijateľnú cenu. Pri výbere kábla HDMI skutočne neexistuje praktický rozdiel medzi káblom 30 dolárov a káblom 100 dolárov. Budete tiež musieť byť schopní pripojiť svoju Apple TV k internetu, a to buď prostredníctvom WiFi alebo ethernetového kábla.

  • Apple TV prvej generácie je možné pripojiť pomocou komponentného kábla (päťžilový kábel), ale táto možnosť už nemusí byť k dispozícii pre novšie verzie/modely hardvéru.
  • Ak chcete pripojiť Apple TV k systému domáceho kina, budete potrebovať optický digitálny audio (S/PDIF) kábel.
Nainštalujte si Apple TV Krok 2
Nainštalujte si Apple TV Krok 2

Krok 2. Umiestnite Apple TV tak, aby bola ľahko dostupná z televízora a zásuviek

Pri pripájaní Apple TV k televízoru dbajte na to, aby nebol kábel pevne natiahnutý. Zaistite tiež, aby mala vaša Apple TV voľný priestor na „dýchanie“, pretože teplota zariadenia sa počas používania môže zvýšiť.

Ak používate káblové pripojenie k sieťovému smerovaču, uistite sa, že ethernetový kábel, ktorý používate, sa môže dostať k smerovaču a Apple TV

Nainštalujte si Apple TV Krok 3
Nainštalujte si Apple TV Krok 3

Krok 3. Pripojte svoj Apple TV k HDTV alebo prijímaču domáceho kina pomocou kábla HDMI

Porty HDMI nájdete na zadnej alebo bočnej strane televízora HDTV alebo na zadnej strane prijímača domáceho kina. Váš HDTV môže mať jeden alebo viac portov HDMI. Niektoré televízory HDTV nemusia mať port HDMI vôbec.

Dávajte pozor na štítok portu HDMI, ktorý sa používa na pripojenie Apple TV. Tieto štítky vám pomôžu nájsť alebo vybrať správny vstup pri zapnutí televízora

Nainštalujte si Apple TV Krok 4
Nainštalujte si Apple TV Krok 4

Krok 4. Pripojte napájací kábel k Apple TV a druhý koniec kábla zapojte do elektrickej zásuvky

Ak chcete byť obzvlášť opatrní, zaistite, aby boli vodiče pripojené k prepäťovej ochrane, aby ste sa vyhli prepätiu.

Nainštalujte si Apple TV Krok 5
Nainštalujte si Apple TV Krok 5

Krok 5. Pripojte ethernetový kábel (ak je k dispozícii)

Ak chcete pripojiť svoj Apple TV k sieti prostredníctvom ethernetu, pripojte kábel k zadnej časti Apple TV a pripojte kábel k routeru alebo sieťovému prepínaču. Ak zariadenie pripojíte cez WiFi, nemusíte sa trápiť s nastavovaním alebo prípravou ethernetového kábla.

Nainštalujte si Apple TV Krok 6
Nainštalujte si Apple TV Krok 6

Krok 6. Pripojte Apple TV k systému domáceho kina (voliteľné)

Apple TV bude zvyčajne odosielať zvukové vlny do televízora pomocou kábla HDMI, ale ak používate zvukový prijímač, môžete ho k televízoru Apple TV pripojiť pomocou optického digitálneho zvukového (S/PDIF) kábla. Zapojte kábel do zadnej časti Apple TV a druhý koniec kábla zapojte do príslušného portu na zvukovom prijímači alebo televízore.

Časť 2 zo 4: Nastavenie Apple TV

Nainštalujte si Apple TV Krok 7
Nainštalujte si Apple TV Krok 7

Krok 1. Zapnite televízor a vyberte príslušný vstup

Na ovládacom zariadení televízora stlačením tlačidla „Vstup“alebo „Zdroj“vyberte port HDMI, ku ktorému je Apple TV pripojená. Apple TV sa zvyčajne automaticky zapne, aby ste videli ponuku na výber jazyka. Ak nič nevidíte, znova skontrolujte pripojenie a stlačte stredné tlačidlo na zariadení diaľkového ovládania Apple TV.

Nainštalujte si Apple TV Krok 8
Nainštalujte si Apple TV Krok 8

Krok 2. Vyberte jazyk rozhrania

Pomocou diaľkového ovládača vyberte jazyk rozhrania. Pomocou stredového tlačidla na zariadení vyberte možnosť.

Nainštalujte si Apple TV Krok 9
Nainštalujte si Apple TV Krok 9

Krok 3. Pripojte Apple TV k sieti

Ak zariadenie pripojíte k sieti prostredníctvom siete Ethernet, Apple TV automaticky rozpozná sieť a pripojí sa. Ak Apple TV pripojíte cez WiFi, zobrazí sa zoznam dostupných bezdrôtových sietí. Vyberte sieť, ktorú chcete použiť. Ak je sieť zabezpečená, zadajte heslo.

Nainštalujte si Apple TV Krok 10
Nainštalujte si Apple TV Krok 10

Krok 4. Počkajte, kým sa Apple TV nezapne

Kým Apple TV prejde procesom úvodného nastavenia, môže to chvíľu trvať. Akonáhle je proces dokončený, zariadenie sa vás opýta, či sa chcete pripojiť k programu zberu dát pre Apple.

Nainštalujte si Apple TV Krok 11
Nainštalujte si Apple TV Krok 11

Krok 5. Vyhľadajte aktualizácie

Apple TV môže fungovať efektívnejšie, ak je jeho softvér aktualizovaný na najnovšiu verziu. Aktualizácie môžete skontrolovať v ponuke nastavení („Nastavenia“).

  • Na domovskej obrazovke Apple TV otvorte ponuku „Nastavenia“.
  • Otvorte možnosť „Všeobecné“a zvoľte „Aktualizácia softvéru“. Apple TV skontroluje a nainštaluje všetky dostupné aktualizácie.

Časť 3 zo 4: Pripojenie Apple TV k iTunes

Nainštalujte si Apple TV Krok 12
Nainštalujte si Apple TV Krok 12

Krok 1. Na Apple TV otvorte ponuku nastavení („Nastavenia“)

Túto ponuku nájdete na hlavnej stránke alebo domovskej obrazovke Apple TV.

Nainštalujte si Apple TV Krok 13
Nainštalujte si Apple TV Krok 13

Krok 2. V ponuke „Nastavenia“zvoľte „iTunes Store“

Prihláste sa pomocou svojho Apple ID a hesla. Teraz môžete k nákupom iTunes pristupovať prostredníctvom Apple TV. Svoj domáci počítač môžete k Apple TV pripojiť aj pomocou funkcie Domáce zdieľanie.

Nainštalujte si Apple TV Krok 14
Nainštalujte si Apple TV Krok 14

Krok 3. V počítači aktualizujte iTunes na verziu 10.5 alebo novšiu

Väčšina ľudí teraz používa novšiu verziu iTunes, pretože verzia 10.5 je dosť stará. Tiež budete potrebovať aspoň iTunes verziu 10.5, aby ste mohli zdieľať svoju knižnicu iTunes s Apple TV.

Ak chcete aktualizovať iTunes na počítači Mac, aktualizujte ho pomocou možnosti „Aktualizácia softvéru“v ponuke Apple. Ak chcete aktualizovať iTunes na počítači so systémom Windows, kliknite na ponuku "Pomocník" a zvoľte "Skontrolovať aktualizácie"

Nainštalujte si Apple TV Krok 15
Nainštalujte si Apple TV Krok 15

Krok 4. Kliknite na ponuku „Súbor“na iTunes a zvoľte „Domáce zdieľanie“→ „Zapnúť domáce zdieľanie“

Zadajte Apple ID a heslo a potom kliknite na tlačidlo Zapnúť domáce zdieľanie. S touto možnosťou bude povolená funkcia/funkcia domáceho zdieľania iTunes, aby ste mohli svoju knižnicu iTunes zdieľať s inými počítačmi a zariadeniami (vrátane Apple TV).

Tento postup zopakujte pre všetky počítače, ku ktorým sa chcete pripojiť

Nainštalujte si Apple TV, krok 16
Nainštalujte si Apple TV, krok 16

Krok 5. Na Apple TV otvorte ponuku „Nastavenia“

Na predchádzajúcu stránku na Apple TV sa môžete dostať stlačením tlačidla „Menu“na diaľkovom ovládači.

Nainštalujte si Apple TV Krok 17
Nainštalujte si Apple TV Krok 17

Krok 6. V ponuke „Nastavenia“zvoľte „Počítače“

Vyberte „Zapnúť možnosť domáceho zdieľania“a zadajte, či chcete používať rovnaké Apple ID ako Apple ID používané v iTunes. Ak si funkciu domáceho zdieľania nastavíte pomocou iného účtu, môžete použiť iné Apple ID.

Časť 4 zo 4: Sledovanie Apple TV

Nainštalujte si Apple TV, krok 18
Nainštalujte si Apple TV, krok 18

Krok 1. Prehľadávajte nákupy z iTunes

Po zakúpení televízora Apple TV a účtu iTunes si budete môcť vychutnať všetky zakúpené filmy a televízne relácie. Nedávne nákupy sa zobrazia v hornej časti domovskej obrazovky Apple TV. Môžete si vybrať knižnice „Filmy“, „Televízne relácie“a „Hudba“a zobraziť tak hlavnú stránku iTunes a všetok zakúpený obsah.

Nainštalujte si Apple TV Krok 19
Nainštalujte si Apple TV Krok 19

Krok 2. Použite streamovaciu aplikáciu

Apple TV je dodávaný s rôznymi streamovacími aplikáciami, ktoré je možné použiť na sledovanie videí. Niektoré z ponúkaných aplikácií, ako napríklad Netflix a Hulu+, vyžadujú samostatné platené predplatné, aby ste si ich mohli použiť na vychutnanie si video obsahu.

Nainštalujte si Apple TV Krok 20
Nainštalujte si Apple TV Krok 20

Krok 3. Skontrolujte zdieľanú knižnicu iTunes

Ak povolíte funkciu/funkciu domáceho zdieľania na všetkých zariadeniach, budete mať prístup k rôznym knižniciam pomocou možnosti „Počítače“na domovskej obrazovke. Výberom tejto možnosti sa zobrazia všetky počítače, ktoré sú pripojené k sieti a v iTunes je povolená funkcia Domáce zdieľanie. Vyberte počítač, ktorý chcete použiť ako zdroj streamovaného obsahu, a potom v knižnici vyberte video alebo hudbu, ktorú chcete prehrať.

Odporúča: