Ako uchovávať listy magnólie

Obsah:

Ako uchovávať listy magnólie
Ako uchovávať listy magnólie

Video: Ako uchovávať listy magnólie

Video: Ako uchovávať listy magnólie
Video: 【ASMR】元ディーラーの本格的なカジノロールプレイ🤵‍♀️🎲(説明付き)|Blackjack Roleplay 2024, Marec
Anonim

Magnólie sú kvitnúce stromy, ktoré krásne rastú a ich listy budú celé leto zelené. Ak chcete zachovať listy magnólie na výrobu kytíc alebo kytíc, je to ľahké to urobiť procesom nazývaným „absorpcia glycerolu“. Tento proces nahradí obsah vody v listoch zlúčeninou nazývanou glycerol, ktorá dokáže udržať listy krásne mesiace, dokonca roky!

Krok

Časť 1 z 2: Príprava roztoku glycerolu

Uchovávajte listy magnólie, krok 1
Uchovávajte listy magnólie, krok 1

Krok 1. Zahrejte 500 ml (2 šálky) vody na 60 ° C

Hrniec s vodou dajte na stredný oheň a počkajte, kým sa nezohreje. Teplomerom skontrolujte teplotu a uistite sa, že nepresahuje 65 ° C. Potom vypnite oheň.

Horúca voda uľahčí miešanie glycerolu s vodou

Uchovávajte listy magnólie, krok 2
Uchovávajte listy magnólie, krok 2

Krok 2. Zmiešajte 240 ml (1 šálku) glycerolu vo vode

Nalejte glycerol do teplej vody a miešajte lyžičkou. Miešajte aspoň 30 sekúnd, aby ste sa presvedčili, že je glycerol a voda dôkladne premiešaný.

  • Glycerol si môžete kúpiť v lekárňach, bežných obchodoch alebo na internete. Vyberte si technický glycerol - nie laboratórny -, pretože je to lacnejšie.
  • Toto riešenie bude jasné. Nevidíte teda, či sú voda a glycerol dobre premiešané.
Uchovávajte listy magnólie, krok 3
Uchovávajte listy magnólie, krok 3

Krok 3. Nalejte roztok glycerolu do panvice

Použite dostatočne veľkú sklenenú nádobu na uchytenie listov magnólie. Opatrne nalejte roztok a na vrchu panvice s výškou 1 cm nechajte prázdne miesto.

Ak roztok glycerolu zostane, uložte ho do vzduchotesnej nádoby. Môžete ho použiť na konzerváciu ostatných listov alebo kvetov

Časť 2 z 2: Uchovávanie listov magnólie s glycerolom

Uchovávajte listy magnólie, krok 4
Uchovávajte listy magnólie, krok 4

Krok 1. Odrežte vetvy čerstvej magnólie, otrhajte listy a narežte vetvičky

Vyberte výhonky, ktoré sú čerstvé a zelené z končekov vetiev, pre najmladšie listy, ktoré ľahšie absorbujú glycerol. Nožnicami odstrihnite listy z konárov, potom vetvičky rozdrvte alebo orežte, aby sa zvýšila rýchlosť absorpcie.

Odrežte listy z konárov podľa ich určeného použitia. Niektoré remeselné projekty môžu vyžadovať, aby ste nechali vetvičky, zatiaľ čo iné vyžadujú listy bez vetvičiek

Uchovávajte listy magnólie, krok 5
Uchovávajte listy magnólie, krok 5

Krok 2. Vložte listy magnólie do panvice, kým nie sú úplne ponorené do glycerolu

Usporiadajte listy tak, aby sa neprekrývali, a uistite sa, že väčšina povrchu je pokrytá roztokom glycerolu. Niektoré listy budú plávať. Rozdel to!

Glycerol je netoxická zlúčenina, ktorá je bezpečná pre ľudí a zvieratá. Keď sa dotknete roztoku glycerolu v panvici, nemusíte používať rukavice

Uchovávajte listy magnólie, krok 6
Uchovávajte listy magnólie, krok 6

Krok 3. Na vrch položte podnos alebo tanier, aby listy neklesli

Vyberte plastový podnos alebo ťažší tanier, ktorý umiestnite na listy magnólie. Uistite sa, že sa podnos zmestí do panvice a môže pokryť celý list.

Ak tácka nie je dostatočne ťažká, aby udržala listy pod povrchom namáčacieho roztoku, položte na ňu ťažký predmet, napríklad kameň alebo ťažítko

Uchovávajte listy magnólie, krok 7
Uchovávajte listy magnólie, krok 7

Krok 4. Nechajte listy magnólie v roztoku 2-6 dní

Listy namočte do glycerolu najmenej na 2 dni a potom skontrolujte. Keď všetky listy vyzerajú zlatohnedé, vyberte ich z roztoku. Listy, ktoré ešte nie sú zlatohnedé, nechajte v roztoku ďalšie 1-2 dni.

  • Po vybratí z roztoku budú listy magnólie pružné. Takže ho niekoľkokrát ohnite tam a späť, aby ste sa presvedčili, že sa listy nelámu. Ak sa prvý ohnutý list zlomí, vložte všetky listy späť do roztoku a namočte ešte jeden deň, aby absorboval viac glycerolu.
  • Ak namáčate väčšie listové vetvičky, tento proces môže trvať 2-3 týždne a budete musieť meniť roztok glycerolu každý týždeň, aby ste sa uistili, že má dostatok glycerolu.
Uchovávajte listy magnólie, krok 8
Uchovávajte listy magnólie, krok 8

Krok 5. Listy magnólie opláchnite teplou vodou a osušte

Listy umyte pod tečúcou teplou vodou, aby ste odstránili zvyšný roztok glycerolu. Potom ho položte na uterák a utrite dosucha handričkou alebo hodvábnym papierom.

Ak chcete lesklé listy, lešte ich mäkkou handričkou po dobu 15-20 sekúnd, aby boli lesklé

Uchovávajte listy magnólie, krok 9
Uchovávajte listy magnólie, krok 9

Krok 6. Použite listy magnólie do kytíc alebo ich vystavte na dlhé roky

Listy, ktoré sú pružné a už obsahujú glycerol, budú veľmi trvanlivé a dlho vydržia. Môžete ich navliecť do drdola alebo použiť ako listy do kytíc. Ak listy nepoužívate, uložte ich do plastového vrecka na zips alebo vzduchotesnej nádoby na tmavé a suché miesto.

Teraz, keď sú listy magnólie mäkké a poddajné, nemusíte sa obávať, že by sa listy pri skladovaní lámali alebo drobili

Odporúča: