3 spôsoby, ako sa stať pôrodnou asistentkou

Obsah:

3 spôsoby, ako sa stať pôrodnou asistentkou
3 spôsoby, ako sa stať pôrodnou asistentkou

Video: 3 spôsoby, ako sa stať pôrodnou asistentkou

Video: 3 spôsoby, ako sa stať pôrodnou asistentkou
Video: Объяснение НОВОГО диагноза эпилепсии: 17 наиболее часто задаваемых вопросов 2024, Smieť
Anonim

Pôrodné asistentky sú odborne vyškolení zdravotnícki pracovníci, ktorí sprevádzajú budúcu matku počas tehotenstva, pôrodom a poskytujú postnatálnu starostlivosť matkám a deťom. Pôrodné asistentky spravidla sprevádzajú a poskytujú podporu budúcim matkám, ktoré chcú normálny pôrodný proces, emocionálne aj fyzicky. Tento článok poskytuje informácie o úlohe pôrodnej asistentky, o tom, aké vzdelanie je potrebné na to, aby sa stala pôrodnou asistentkou, a o kariére pôrodnej asistentky.

Krok

Metóda 1 z 3: Pripravte sa na zmeny života ako pôrodná asistentka

Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 1
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 1

Krok 1. Pochopte rôzne úlohy pôrodnej asistentky

Už pred storočiami je hlavnou úlohou pôrodnej asistentky sprevádzať budúce matky počas procesu pôrodu. Pôrodné asistentky zvyčajne pracujú tradične na základe názoru, že proces tehotenstva a pôrodu je životnou skúsenosťou ženy, a preto si pôrodné asistentky myslia, že bude oveľa lepšie, ak sa proces pôrodu dá uskutočniť prirodzene bez veľkého zásahu lekára. Mnoho pôrodných asistentiek hovorí, že robia túto prácu na základe svojho vnútorného povolania. Tu sú niektoré z povinností pôrodnej asistentky:

  • Venovanie pozornosti zdraviu budúcej matky a plodu počas tehotenstva.

    Staňte sa pôrodnou asistentkou 1. krok Bullet1
    Staňte sa pôrodnou asistentkou 1. krok Bullet1
  • Poskytujte budúcim matkám informácie o výžive a výžive potrebnej počas tehotenstva, informácie o starostlivosti o seba a emocionálnej stabilite.
  • Odošlite budúcej matke informácie o možnostiach doručenia a presvedčte ju, aby sa rozhodla správne.

    Staňte sa pôrodnou asistentkou 1. krok Bullet3
    Staňte sa pôrodnou asistentkou 1. krok Bullet3
  • Sprevádzajte a sprevádzajte nastávajúce matky a deti počas procesu pôrodu.
  • Ak narazíte na komplikácie v procese pôrodu, spolupracujte s pôrodníkom.
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 2
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 2

Krok 2. Pripravte sa prevziať zodpovednosť vo veľkom

Pôrodná asistentka je veľmi dobre informovaná osoba, odborná lekárka, ktorá nesie najvyššiu zodpovednosť. Pôrodná asistentka funguje ako prvá zodpovedná osoba, ak sa v tehotenstve a pôrode pacientky stane niečo neočakávané.

  • Každé tehotenstvo sa navzájom líši a má rôzne komplikácie, pretože ako pôrodná asistentka musíte mať dôveru v núdzové situácie. Za život budúcej matky a plodu je pôrodná asistentka.
  • Rovnako dôležité je, aby pôrodná asistentka bola zodpovedná aj za emocionálne a duchovné zdravie budúcej matky, ktorá považuje pôrodnú asistentku za vedúcu, ktorá ju prevedie náročným, mätúcim a bolestivým procesom pôrodu matky z matky na dieťa. byť.
  • Pre budúce mamičky, ktoré podstúpia pôrodný proces s pomocou pôrodníka, môžu zaradiť aj pôrodnú asistentku, ktorá bude budúcim rodičkám pôsobiť ako spoločníčka v nemocničnom prostredí.

    Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 2: Bullet3
    Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 2: Bullet3
  • Pôrodné asistentky sú zodpovedné za kontinuitu svojej vlastnej profesie; niektoré krajiny zakazujú výkon pôrodnej asistencie.

Krok 3. Pripravte sa na to, že budete ochotní prinášať osobné obete

Pôrodná asistentka úzko spolupracuje s budúcou matkou od začiatku tehotenstva do pôrodu, niekedy niekoľko mesiacov alebo dokonca rokov. Vzhľadom na intimitu, ktorá v ich pracovnom procese existuje, musia byť pôrodné asistentky ochotné uprednostniť záujmy svojich klientov pred svojimi vlastnými.

  • Pôrodná asistentka musí byť neustále k dispozícii, pretože pôrodná asistentka nikdy presne nevie, kedy budúca matka porodí.

    Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 3: Bullet1
    Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 3: Bullet1
  • Pôrod môže prebiehať kdekoľvek od niekoľkých hodín do niekoľkých dní a počas celého procesu je potrebná pôrodná asistentka.

    Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 3: Bullet2
    Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 3: Bullet2
  • Pôrodné asistentky sú často tak emocionálne zapletené do nastávajúcich matiek, že sú ochotné poskytnúť svoje telefónne čísla a e-mailové adresy na zodpovedanie otázok alebo jednoducho slúžiť ako opora budúcim matkám, keď prežívajú stresové obdobia.
  • Pôrodná asistentka musí byť flexibilná, aby zmenila mesto alebo krajinu, pretože v niektorých oblastiach je veľmi ťažké vykonávať pôrodnú asistenciu.

Metóda 2 z 3: Skúsenosti potrebné na to, aby ste sa mohli stať pôrodnou asistentkou

Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 4
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 4

Krok 1. Získajte bakalársky titul

Na to, aby ste sa stali pôrodnou asistentkou, potrebujete bakalársky titul, začnite teda tým, že získate bakalársky titul. Pozrite sa do programu postgraduálnej pôrodnej asistencie a zistite potrebné informácie, ktoré potrebujete. Mali by ste mať pevný základ v nasledujúcich oblastiach:

  • Veda. Absolvujte kurzy chémie, biológie, anatómie, fyziológie a zdravia.
  • Spoločenské vedy. Absolvujte hodiny fyziológie, sociológie a antropológie.
  • Humanitné kurzy, ako sú ženské štúdie a literatúra. Ak je to možné, preštudujte si históriu povolania pôrodnej asistentky. opýtajte sa pôrodnej asistentky na ich názory a skúsenosti, ktoré vám pomôžu získať predstavu o oblasti, ktorú rozvíjate.
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 5
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 5

Krok 2. Získajte skúsenosti s prácou s pôrodnou asistentkou

Ak je to možné, nastúpte na stáž do pôrodnice alebo dobrovoľne ponúknite svoju pomoc. Kontaktujte pôrodnú asistentku vo svojom okolí a požiadajte o informácie o pohovore. opýtajte sa pôrodnej asistentky, aké kroky urobili, aby sa stala úspešnou pôrodnou asistentkou.

Držte krok s trendmi v pôrodníctve. Bude veľmi užitočné vedieť, aké typy programov je potrebné zvážiť

Metóda 3 z 3: Dokončite program pôrodnej asistencie a zamestnajte sa ako pôrodná asistentka

Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 6
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 6

Krok 1. Vykonajte absolventský program pôrodnej asistencie

Každý program pôrodnej asistencie má inú „osobnosť“. Niektoré programy pôrodnej asistencie vyžadujú odbor ošetrovateľstvo a niektoré sa zameriavajú na filozofické, politické alebo duchovné aspekty tejto profesie. Nájdite si program, ktorý vám vyhovuje, a začnite hneď.

  • Väčšina pôrodných asistentiek pracujúcich v USA je v súčasnosti držiteľkou osvedčenia o pôrodnej asistentke. Tento certifikát je uznávaný vo všetkých 50 štátoch USA.
  • Je tiež možné, že sa stanete pôrodnou asistentkou bez toho, aby ste súčasne pôsobili ako zdravotná sestra, a to pomocou osvedčenia o pôrodnej asistentke. Tento certifikát je uznávaný iba v niektorých štátoch USA. Vyberte si profesionálnu cestu, ktorá vám najlepšie vyhovuje.
  • Vaša osobnosť je rovnako dôležitá ako vaše známky pri vstupe do programu pôrodnej asistencie. Prečítajte si knihy napísané pôrodnými asistentkami a opýtajte sa na politiku tejto profesie, zostavte eseje a osobné vyhlásenia. Ukážte svoju vášeň stať sa pôrodnou asistentkou. Vysvetlite, prečo si myslíte, že pôrodné asistentky hrajú v dnešnej spoločnosti dôležitú úlohu.
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 7
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 7

Krok 2. Dokončite program pôrodnej asistencie

To zahŕňa niekoľko kurzov, prácu v klinickej praxi a v závislosti od typu programu titul ošetrovateľstva.

Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 8
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 8

Krok 3. Absolvujte národnú certifikačnú skúšku, ktorú spravuje Americká certifikačná rada pôrodnej asistencie (AMCB)

Vo väčšine krajín ste zo zákona povinní zložiť a zložiť skúšku na získanie licencie na výkon pôrodnej asistencie.

Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 9
Staňte sa pôrodnou asistentkou Krok 9

Krok 4. Nájdite si prácu

Prácu si môžete hľadať v nemocniciach, na klinikách alebo v materských centrách. Zvážte aj zriadenie súkromnej kliniky.

  • Okrem úlohy pôrodnej asistentky môžete svoje znalosti využiť aj pri výučbe na bakalárskom aj postgraduálnom stupni.
  • Práca v politike zdravia je ďalšou obľúbenou možnosťou certifikovaných pôrodných asistentiek a certifikovaných pôrodných asistentiek.
  • Niektoré pôrodné asistentky sa rozhodnú pracovať v neziskových organizáciách, aby poskytli ženám pomoc a podporu pri určovaní ich zdravia.

Odporúča: