3 spôsoby, ako nosiť šatku

Obsah:

3 spôsoby, ako nosiť šatku
3 spôsoby, ako nosiť šatku

Video: 3 spôsoby, ako nosiť šatku

Video: 3 spôsoby, ako nosiť šatku
Video: Я ДОСТОЙНА ВСЕГО САМОГО ЛУЧШЕГО! ВСЕ ЛУЧШЕЕ В ЭТОМ МИРЕ ДЛЯ МЕНЯ! 2024, Smieť
Anonim

Existuje mnoho spôsobov, ako nosiť šatku, či už okolo krku alebo hlavy. Pretože šatky ladia s rôznymi štýlmi, môžete ich použiť ako doplnok k oblečeniu, či už sa chcete objaviť v súčasnom, modernom alebo retro štýle pin-up. Bandany je možné nosiť celkom jednoducho aj bez ďalšieho príslušenstva, aby ich držali, takže sú perfektným doplnkom k vášmu outfitu.

Krok

Metóda 1 z 3: Nosenie šatky ako doplnku do vlasov

Image
Image

Krok 1. Vytvorte širokú čelenku

Položte šatku naplocho na stôl tak, aby vyzerala ako diamant. Zložte spodnú polovicu šatky tak, aby vznikol veľký trojuholník. Potom vezmite horný roh tohto trojuholníka a sklopte ho tak, aby sa dotýkal základne a tvoril päťuholník.

  • Zložte tento päťuholníkový tvar na rovnakú šírku. Teraz by šatka mala tvoriť veľký obdĺžnik.
  • Opakujte proces skladania obväzu na polovicu, kým nie je široký asi 4 cm.
  • Vezmite list šatky a uistite sa, že sa neotvorí. Umiestnite ho do stredu koruny hlavy a potom oba konce spojte uzlom na zátylku.
  • Ak ste nechali vlasy rozpustené, zopnite si konce šatky pod vlasy.
Image
Image

Krok 2. Oblečte si šatku v štýle pin-up

Postupujte podľa vyššie uvedených pokynov na výrobu dlhého listu bandasiek. Avšak namiesto toho, aby ste položili stred šatky na temeno hlavy a zaviazali konce na zátylku, umiestnite stred na zátylok a konce zaviažte do uzla v hornej časti hlavy.

Image
Image

Krok 3. Vytvorte šatku v štýle hippie

Hippie čelenka, ktorá vám padne ako koruna na hlavu, v bohémskom štýle bude pôsobiť uvoľnene. Ak chcete vytvoriť tento štýl, postupujte podľa pokynov na výrobu širokej čelenky a potom si položte stred šatky na čelo. Vezmite oba konce a uviažte ho za hlavu. Uistite sa, že máte vlasy pod šatkou.

Čelenku môžete podľa potreby urobiť širokú alebo plochú

Image
Image

Krok 4. Vyrobte si chvost v štýle 50. rokov

Začnite tým, že položíte šatku naplocho a spojíte sa so stredom a vytvoríte lano. Z šnúrky na šatke vytvorte malú otvorenú zauzlenú slučku.

  • Po vytvorení otvoreného uzla vlasy zopnite do chvosta pomocou gumičky.
  • Zastrčte vlasy do slučky šatky a potom pevne zauzlite.
  • Tento štýl funguje lepšie s dlhou šatkou podobnou šatke ako s bežnou štvorcovou šatkou.
Image
Image

Krok 5. Vytvorte pokrývku vlasov

Začnite vytvárať tento vintage štýl tak, že si vlasy stiahnete alebo si ich zapletiete a necháte ofinu spadnúť (ak je k dispozícii). Zložte šatku z jedného rohu do druhého a vytvorte veľký trojuholník. Ďalej umiestnite trojuholníkový tvar na rameno ako krídlo. Prineste obidva konce do temena hlavy, upravte vlasy na bob alebo ofinu tak, aby boli vpredu. Zdvihnite spodný koniec šatky a zastrčte ju pod ďalšie dva konce, potom uviažte na uzol, aby ste ich spojili a vytvorili uzol nad čelom.

Bandana by vám teraz mala pokrývať celú hlavu ofinou a vlasy v chvoste trčiace pre jedinečný vzhľad

Image
Image

Krok 6. Noste šatku v štýle 90. rokov

Ďalším klasickým spôsobom nosenia šatky je štýl 90. rokov, ktorý vyhovuje mužom aj ženám. Ak chcete vytvoriť tento štýl, položte šatku diagonálne a zložte ju na polovicu, aby ste vytvorili veľký trojuholník. Skloňte hlavu a položte stred trojuholníkovej základne šatky na vrch hlavy. Potom vezmite oba konce šatky a zabaľte ich za hlavu. Oba konce šatky uviažte na uzol na zátylku. Uistite sa, že zadný roh šatky je v hornej časti vlasov a smeruje k uzlu vzadu.

Ak máte dlhé vlasy, určite si uviažte uzol v spodnej časti, nie v hornej časti

Metóda 2 z 3: Nosenie šatky na krku

Image
Image

Krok 1. Pred krk noste šatku ako kravatu

Tento štýl je klasickým spôsobom nosenia šatky na krku. Aby ste to vytvorili, zložte šatku z rohu do rohu tak, aby tvorila trojuholník. Položte si ho na rameno, potom oba konce dajte dopredu a uviažte na uzol pred krkom.

Image
Image

Krok 2. Pred tvárou noste šatku

Ak chcete vytvoriť ostrý vzhľad, položte šatku na stôl tak, aby tvorila diamant a zložte ju na polovicu tak, aby vznikla trojuholník. Tento trojuholník si omotajte okolo krku tak, aby boli oba konce na chrbte. Konce uviažte na uzol a potom si stiahnite šatku smerom k nosu a zakryte spodnú časť tváre.

Image
Image

Krok 3. Noste šatku v kovbojskom štýle

Ak chcete nosiť štýlovú šatku v tomto štýle, postupujte rovnako ako v predchádzajúcom kroku. Avšak namiesto toho, aby ste oba konce zaviazali dozadu a natiahli si ich cez tvár, nechajte šatku okolo krku ako šál, pričom jeden koniec bude visieť dole.

Ak chcete mať klasický kovbojský vzhľad, oblečte si červený šál a oblečte si modré rifle a kovbojský klobúk

Image
Image

Krok 4. Vytvorte francúzsky uzol

Začnite týmto krásnym štýlom preložením šatky z rohu do rohu a vytvorte trojuholník. Z najdlhšej strany tohto trojuholníka preložte šatku znova a znova, kým nevytvorí plát 8-10 cm. Stred šatky umiestnite okolo krku a konce zaviažte za krk.

Metóda 3 z 3: Skúšanie iných štýlov

Image
Image

Krok 1. Noste šatku ako náramok

Ak ju chcete nosiť ako náramok, sklopte šatku diagonálne na polovicu a vytvorte trojuholník. Potom zložte horný okraj trojuholníka tak, aby sa prekrýval so základňou. Pokračujte v rovnomernom skladaní šatiek tak, aby vytvorili plát široký 8 cm. Omotajte si šatku okolo zápästia a uviažte ju na uzol. Dbajte na to, aby ste šatku neviazali príliš tesne. Konce šatky zastrčte pod uzol, aby sa vám nevisli, ak chcete.

Image
Image

Krok 2. Okolo stehien si uviažte šatku

Či už sa nosia cez vrstvu nohavíc alebo priamo na nohaviciach s nohavičkami, vďaka tomuto štýlu bude váš rock and roll vyzerať cool. Začnite tým, že šatku zložíte do plachty širokej 8 cm, ako keby ste nosili klasický náramok alebo náramok. Potom obviažte šatku okolo stehien a uviažte ju na uzol. Konce šatky nechajte vyčnievať spredu, alebo ich vráťte späť a zastrčte pod uzol.

Image
Image

Krok 3. Okolo členkov si uviažte šatku

Napriek tomu, že táto metóda nie je bežná, previazanie šatky cez pekné topánky môže byť tiež alternatívnym spôsobom, ako dodať vášmu outfitu farbu. Zložte šatku na pás široký 8 cm, ako keby ste nosili klasický šál alebo náramok, a potom ju uviažte na členok vzadu.

Noste nohavice nad členky, aby ste predviedli svoju šatku

Tipy

  • Vzhľadom na množstvo vzorovaných šatiek zvážte nosenie jednoduchého šálu namiesto vzorovaného obväzu, keď ho nosíte ako hlavný doplnok.
  • Aby sa vám šatka na hlave neposúvala, pripevnite ju sponkami do vlasov.

Odporúča: