Ako sa kreslí lebka (s obrázkami)

Obsah:

Ako sa kreslí lebka (s obrázkami)
Ako sa kreslí lebka (s obrázkami)

Video: Ako sa kreslí lebka (s obrázkami)

Video: Ako sa kreslí lebka (s obrázkami)
Video: Review of 18650 4 channel Lithium Battery Capacity Tester, Charger and Discharge | WattHour 2024, Marec
Anonim

Ak hľadáš kresliť anatómiu alebo sa chystáš na Halloween, naučiť sa kresliť lebku ti pomôže precvičiť si kreslenie proporcií. Začnite jednoduchým kruhom a nakreslite niekoľko slabých vodiacich čiar, ktoré vám pomôžu lokalizovať čeľusť, zuby a očné jamky. Akonáhle je obrys kompletný, definujte lebku pridaním tieňov.

Krok

Metóda 1 z 2: Nakreslenie čelného pohľadu na lebku

Nakreslite lebku Krok 1
Nakreslite lebku Krok 1

Krok 1. Vytvorte kruh

Z ceruzky zľahka urobte tenké kruhy. Vytvorte kruh tak široký, akú veľkosť lebky chcete. Načrtnite tento tvar a vytvorte hornú časť lebky.

Ak máte problém nakresliť kruh, použite kompas alebo nakreslite okrúhly predmet, ktorý má takú veľkosť, akú by ste chceli mať

Image
Image

Krok 2. Nakreslite vodorovné a zvislé čiary stredovým bodom kruhu

Ak chcete vytvoriť čiaru, ktorá vám pomôže rozložiť tvárové prvky, položte najskôr na papier pravítko tak, aby prechádzalo stredom kruhu. Nakreslite rovnú vodorovnú čiaru a potom otáčaním pravítka vytvorte zvislú čiaru.

Nakreslite zvislú čiaru, ktorá sa tiahne za spodný okraj kruhu, aby ste ním mohli nakresliť čeľusť

Image
Image

Krok 3. Vytvorte 2 šesťuholníky v spodnej časti vodorovnej čiary

Nakreslite otvory pre oči, po jednom v druhom štvrťkruhu nižšie. Ohnite horné strany šesťuholníkov pozdĺž vodorovných vodítok a nakreslite každý šesťuholník dostatočne veľký, aby vyplnil každú štvrtinu kruhu.

Medzi dvoma šesťuholníkmi ponechajte medzeru o šírke kruhu

Image
Image

Krok 4. Nakreslite nozdry pozdĺž zvislých vodiacich čiar

Na zvislom vodidle nakreslite krátku vodorovnú čiaru, presne v spodnej polovici očnej jamky. Nakreslite priamku, ktorá siaha od každého konca nadol od stredu kruhu. Keď je ceruzka blízko spodnej časti kruhu, spojte obe čiary na konci zvislej čiary, v spodnej časti kruhu.

Spodná časť nozdier lebky má tvar kosoštvorca, ale horná časť je viac hranatá

Image
Image

Krok 5. Nakreslite uhlové obrysy na oboch stranách a v strede lebky

Ľahko načrtnite od spánkov k očným jamkám, aby lebka trochu trčala. Stočte čiaru späť do stredu lebky a potom ju nakreslite zakrivenú vo výške nosných dierok. Potom nakreslite pod nosnými dierkami rovnú, šikmú čiaru. Nechajte túto čiaru vodorovne predĺžiť tak, aby sa spájala s opačnou stranou lebky.

  • Opakujte na druhej strane, aby sa spojil s novo nakreslenou čiarou.
  • V strede lebky nakreslite vodorovnú čiaru tak, aby bola dvojnásobkom šírky nosných dierok.
Image
Image

Krok 6. Nakreslite horné zuby pozdĺž vodorovnej čiary v strede lebky

Na vytvorenie zubov nakreslite zvislý ovál, ktorý siaha pod čiaru. Odporúčame, aby každý zub zmeral vzdialenosť medzi dolnou stranou nosnej dierky a ryskou pre zuby. Vpravo a vľavo od zvislých vodítok nakreslite 3 ozubené kolesá v plnej veľkosti. Potom nakreslite 2 malé ovály, ktoré sú na oboch koncoch, aby ste ukázali zuby, ktoré sú stále menšie.

  • Môžete nakresliť okrúhle alebo hranaté zuby. Zvážte použitie referenčných fotografií, ktoré vám pomôžu kresliť anatomicky, pretože každý má jedinečné zuby.
  • Ak chcete, aby lebka prišla o nejaké zuby, nechajte pri kreslení prázdne miesta.
Image
Image

Krok 7. Nakreslite obrys čeľuste

Zmerajte vzdialenosť od temena lebky k bodu, kde sa stretávajú vodorovné a zvislé vodiace čiary. Nakreslite vodorovnú čiaru, ktorá má rovnakú veľkosť ako vzdialenosť od spodnej strany nosnej dierky k dolnému koncu čeľuste. Nakreslite čiaru tak, aby bola asi polovica dĺžky zuba, a na každý koniec, ktorý sa nakláňa nahor a preč od stredového bodu, nakreslite priamku. Potom nakreslite priamku spájajúcu dolný koniec čeľuste s každou stranou lebky.

Nakreslite dve rovné šikmé čiary, ktoré sú rovnako dlhé ako vodorovná čiara v strede čeľuste

Tip:

Majte na pamäti, že čeľusťová kosť nie je taká široká ako temeno lebky.

Image
Image

Krok 8. Nakreslite spodné zuby pozdĺž čeľuste

Vytvorte zuby rovnakej veľkosti ako horné zuby a nakreslite predné zuby väčšie ako bočné zuby. Nakreslite 4 alebo 5 zubov na každú stranu zvislého vodítka a urobte po stranách 1-2 malé zuby.

Ak chcete dať lebke perspektívu, môžete nakresliť malé medzery na každom konci zubnej čiary. Tento krok ukazuje priestor medzi lebkou a čeľusťou

Image
Image

Krok 9. Vyplňte nozdry a oči

Použite tmavšiu ceruzku alebo silnejším stlačením vytvorte tiene v každom otvore pre oči a nos. Pretože sú tieto otvory hlboké a prázdne, urobte ich tmavšími ako ostatné tiene v lebke, ktoré sa vytvoria.

  • Ak chcete hladké diery, rozmixujte v tieni miešacím pahýľom na drhnutie grafitu.
  • Aby vaše zuby vynikli, zahustite línie medzi zubami a lebkou, ako aj čeľusť.
Nakreslite lebku, krok 10
Nakreslite lebku, krok 10

Krok 10. Odstráňte nepotrebné vodiace lišty

Predtým, ako začnete tieňovať lebku, vezmite gumu a odstráňte všetky horizontálne a vertikálne vodidlá, ktoré sú stále viditeľné. Ľahko vymažte aj kruhové čiary.

Pri odstraňovaní sprievodcov dávajte pozor, aby ste neprišli o svoj pôvodný obrázok

Image
Image

Krok 11. Zatienením lebky ukážte hĺbku

V priestore nad očnou jamkou, kde by malo byť obočie, urobte ľahkú techniku šrafovania alebo tieňa. Zatieňujte priestor, kým sa nezobrazí hlbšie ako zvyšok lebky. Medzi ďalšie oblasti, ktoré je potrebné zatieniť, patria:

  • Horná strana lebky.
  • Pozdĺž čeľuste.
  • Smerom k boku nosnej dierky.

Metóda 2 z 2: Nakreslenie lebky pri pohľade zboku

Nakreslite lebku, krok 12
Nakreslite lebku, krok 12

Krok 1. Nakreslite o niečo dlhší kruh na oboch koncoch

Namiesto toho, aby ste vytvorili ovál s úzkym koncom, nakreslite kruh, ktorý zodpovedá veľkosti lebky, ktorú chcete. Vytvorte kruh, ktorý je o niečo dlhší ako je široký, ale konce nezužujte.

Image
Image

Krok 2. Nakreslite sústredné kruhy a vytvorte vodidlá lebky

Vnútri predtým vytvoreného kruhu zľahka nakreslite ďalší sústredný kruh (s rovnakým stredom). Nakreslite tento kruh vo vzdialenosti veľkého kruhu. Potom nakreslite vodorovné a zvislé čiary, ktoré prechádzajú stredom lebky. Aby ste si mohli nakresliť čeľusť, umiestnite hrot ceruzky na zvislú čiaru, kde sa dotýka spodného konca malého kruhu. Nakreslite rovnú vodorovnú čiaru na jednu stranu lebky.

Nakreslite zľahka, aby sa vodítka neskôr dali ľahko odstrániť

Image
Image

Krok 3. Načrtnite čeľusť na jednu stranu lebky

Nakreslite slabú zvislú čiaru, ktorá ide priamo dole z bočného konca lebky, kde bude čeľusť. Špičku ceruzky umiestnite na miesto, kde sa zvislá vodiaca čiara čeľuste stretáva s vodorovnou čiarou, ktorú ste práve urobili. Nakreslite zakrivenú čiaru, ktorá siaha od lebky a nadol smerom k spodnej časti čeľuste. Keď je táto čiara taká dlhá ako šírka lebky, urobte z nej priamku, ktorá sa zvažuje späť k lebke.

Nechajte líniu čeľuste zastaviť v menších sústredných kruhoch, kde sa stretáva so zvislou vodiacou čiarou

Image
Image

Krok 4. Nakreslite nosné dierky a miesto, kde vyčnieva obočie

Položte hrot ceruzky na hornú časť čeľuste, kde vyčnieva z lebky. Keď ťaháte nahor k miestu, kde je nos, nakreslite vnútornú krivku k bodu, kde sa stretávajú vodorovné a zvislé vodiace čiary. Potom nakreslite čiaru späť hore a pod uhlom a nechajte ju trochu vyniknúť.

Vrcholom tejto vydutiny je obočie pred opätovným pripojením k lebke

Image
Image

Krok 5. Nakreslite otvory pre oči a naplňte ich tieňmi

Nakreslite zvislý tvar polmesiaca tesne za a pod obočie. Predĺžte polmesiac do polovice výšky nosnej dierky. Potom vložte očné tiene tak, aby vyzerali hlboké a prázdne.

Image
Image

Krok 6. Nakreslite zubatú čiaru v spodnej časti lebky, kde sa stretáva s čeľusťou

Nakreslite čiaru, ktorá klesá pod otvormi pre oči a postupuje nahor do stredu lebky. Pokračujte v kreslení horizontálne a mierne kľukatými čiarami, kým sa nedostanete do stredu čeľuste. Potom urobte, aby sa zubatá línia ohýbala nadol, aby sa spájala so zakrivenou čiarou lebky.

Tento krok vytvára základňu samotnej lebky

Image
Image

Krok 7. Vytvorte horný a dolný rad zubov

Nakreslite tvar S tiahnuci sa stredom čeľuste a nakreslite 2 slabé vodorovné čiary od bokov čeľuste k tvaru S. Medzi čiarami nechajte dostatočne veľkú medzeru, aby sa zuby vyplnili. Potom nakreslite 6-7 zubov pozdĺž vodorovnej čiary. Zub urobte najbližšie k tvaru S rovnako široký ako očná jamka. Obraz ďalšieho zuba na boku je až do konca stále menší a menší.

Tip:

Vyprázdnite niekoľko zubov, ak nechcete, aby mala lebka plný zub.

Nakreslite lebku, krok 19
Nakreslite lebku, krok 19

Krok 8. Vymažte všetky viditeľné vodidlá

Aby váš obrázok vyzeral hotový, použite malú gumu a odstráňte všetky horizontálne a vertikálne vodidlá, ktoré sú stále viditeľné. Ak ste to už prepísali, odstráňte iba tie, ktoré pôsobia rušivo.

Skúste namiesto veľkej gumy vymazať gumu na konci ceruzky

Image
Image

Krok 9. Zatienením lebky ukážte hĺbku

Krivku definujte pevne stlačením náčrtu pozdĺž zadnej časti lebky. Potom tieňujte stred lebky za otvory pre oči. Urobte z neho tvar veľkého polmesiaca a pomocou techniky krížového tieňovania dajte vyniknúť lebke.

Zviditeľnite čeľusť zatienením jej hornej časti v mieste, kde sa stretáva so základňou lebky

Tipy

  • Lebku môžete ozdobiť obrázkami ohňa, skrížených kostí, krídel alebo ruží.
  • Ak chcete, zafarbite lebku farebnými ceruzkami alebo značkami.

Odporúča: