Ako upokojiť mačku masážou: 11 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako upokojiť mačku masážou: 11 krokov (s obrázkami)
Ako upokojiť mačku masážou: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako upokojiť mačku masážou: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako upokojiť mačku masážou: 11 krokov (s obrázkami)
Video: 6 letý chlapec se ztratil. Když ho našli, byli v šoku z toho, co leželo vedle něj... 2024, Smieť
Anonim

Vedeli ste, že masáž mačky má mnoho výhod nielen pre mačku, ale aj pre vás ako zamestnávateľa? Okrem relaxácie kĺbov mačky a ich upokojenia môže jej masáž tiež pomôcť vytvoriť pozitívny vzťah medzi mačkou a majiteľom. Nielen to, masáž mačky sa tiež zdá byť schopná znížiť úroveň stresu pre obe strany! Konkrétne masáž môže u mačiek stimulovať nervy, zlepšiť obehový a lymfatický systém, zvýšiť pohybový rozsah, zmierniť bolesť a zvýšiť príjem kyslíka a živín pre svaly. Chcete vedieť, ako pre svoju mačku masírovať to pravé a pohodlné? Nasleduj tieto kroky!

Krok

Časť 1 z 3: Príprava na masáž pre mačky

Upokojte svoju mačku masážou, 1. krok
Upokojte svoju mačku masážou, 1. krok

Krok 1. Zamerajte sa na svoju mačku

Maximálne zamerajte 100% svojej pozornosti na mačku, ktorú sa chystáte masírovať. Láskavá masáž vašej mačky - aj keď je to len na niekoľko minút - má rovnaké výhody ako pohladenie mačky na celú pol hodinu. Aby ste uľahčili sústredenie pozornosti, zhlboka sa nadýchnite a najskôr sa upokojte. Žite podľa tohto postupu - vaša mačka sa bude cítiť veľmi vďačná!

Upokojte mačku masážou, 2. krok
Upokojte mačku masážou, 2. krok

Krok 2. Predstavte si, že svojej mačke doprajete najlepšiu možnú masáž

Jeden proces, ktorý nie je únavný, je predstaviť si ho. Predstavte si každý pohyb, vďaka ktorému by sa vaša mačka cítila pohodlne. Tento proces zamerania mysle je známy ako centrovanie. Tento prvý postup môže minimalizovať pravdepodobnosť, že sa vaše ruky budú pri masáži mačky bolieť alebo bolieť.

Upokojte mačku masážou, 3. krok
Upokojte mačku masážou, 3. krok

Krok 3. Pripravte miestnosť na masáž

Masážny proces bude lepšie prebiehať, ak bude prebiehať na tichom a pokojnom mieste. Ak to robíte v preplnenej, preplnenej alebo preplnenej miestnosti, vaša mačka sa pravdepodobne bude cítiť nepríjemne a nevyťaží z toho maximum. Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, zvoľte správny čas a miesto.

Časť 2 z 3: Príprava vašej mačky na masáž

Upokojte mačku masážou, krok 4
Upokojte mačku masážou, krok 4

Krok 1. Rozprávajte sa alebo spievajte so svojou mačkou jemným, upokojujúcim tónom

Jeden z najlepších spôsobov, ako upokojiť mačku, je masírovať ju hučaním určitých slov alebo piesní (tiež známy ako hlasová masáž). Hlasová masáž je v podstate proces opakovania frázy alebo textu piesne jemným a upokojujúcim hlasom; tento proces sa robí tak, aby bola vaša mačka „pripravená“na ďalší kontakt. Pamätajte si, že nie je dôležité, čo hovoríte alebo spievate, ale tón vášho hlasu. Udržujte svoj tón hlasu čo najjemnejší a najpokojnejší.

Upokojte mačku masážou, krok 5
Upokojte mačku masážou, krok 5

Krok 2. Nechajte mačku prijať váš dotyk

Pomaly sa približujte, podávajte ruku a nechajte mačku cítiť vašu vôňu. Namiesto toho, aby ste ju priamo masírovali, musíte tento proces urobiť najskôr, aby ste mačku zoznámili s jednoduchými dotykmi. Nielenže ho to upokojí, ale tiež to ukáže, že si ho vážite.

Upokojte svoju mačku masážou, krok 6
Upokojte svoju mačku masážou, krok 6

Krok 3. Dávajte pozor na jeho reč tela

Ak vaša mačka pri masáži ustupuje alebo sa vzďaľuje od svojho tela, nenúťte ju, aby vašu masáž prijala. Takéto reflexy naznačujú, že nie je pripravený prijať vašu masáž. Nenúťte ju masírovať ani vtedy, keď vás hryzie do ruky; môže mať zlú náladu alebo môže byť v defenzíve a chrániť sa pred vami. Najlepší čas na masáž vašej mačky je, keď sa práve zobudí a je veľmi uvoľnená.

Nepokúšajte sa masírovať mačku, ktorá je chorá alebo zranená

Časť 3 z 3: Masírovanie mačky

Upokojte svoju mačku masážou, krok 7
Upokojte svoju mačku masážou, krok 7

Krok 1. Začnite pomaly

S masážou sa nemusíte ponáhľať. Začnite tým, že mačku jemne hladíte, ako to často robíte, a potom si pošúchajte chrbát. Tento postup urobte niekoľko minút a potom opakujte dlhší čas. Mäkké a pomalé maznanie bude mačkám zvyčajne veľmi chutiť.

Tento postup opakujte šesťkrát. Opakovanie je nevyhnutné, aby bola vaša mačka uvoľnenejšia a oboznámená s vašim dotykom

Upokojte mačku masážou, krok 8
Upokojte mačku masážou, krok 8

Krok 2. Masírujte zadnej časti krku svojej mačky

Palcom alebo inými prstami mačku jemne masírujte od hlavy po zátylok. Palcom a ukazovákom mu jemne „pritlačte“zadnú časť krku. Potom pokračujte v „štipnutí“uvoľnenej kože na boku krku mačky. Nezabudnite, že tento postup robte veľmi opatrne.

Upokojte mačku masážou, krok 9
Upokojte mačku masážou, krok 9

Krok 3. Pohladte telo mačky

Jemne pohlaďte telo mačky a vyvíjajte mierny tlak pozdĺž jej obrysu. Pri tom by ste mali cítiť rôzne tvary kostí v tele vašej mačky. Nezabudnite, netlačte príliš silno. Stačí priložiť končeky prstov do každej štrbiny jeho tela a dopriať mu jemnú masáž.

Upokojte svoju mačku masážou, krok 10
Upokojte svoju mačku masážou, krok 10

Krok 4. Presuňte ruku smerom k spodnej časti tela mačky a jemne jej masírujte bruško

Pokúste sa zvýšiť rýchlosť masáže v oblasti brucha/hrudníka a uvidíte, ako vaša mačka reaguje. Buďte opatrní, táto oblasť je pre niektoré mačky veľmi citlivá. Neútočí na vás, ak mu to nevadí. Vaše akcie ho však môžu zaskočiť a dostať do defenzívy. Buď opatrný.

Upokojte svoju mačku masážou, krok 11
Upokojte svoju mačku masážou, krok 11

Krok 5. Masírujte mačke bradu

Končekmi prstov pomaly dvíhajte bradu. Keď mačka zdvihne hlavu, začnite jej trieť bradu a krk prstami. Prejdite mu prstami z krku na špičku brady. Ak mačka zdvihne zrak a zavrie oči, znamená to, že sa jej to páči. Môžete mu tiež urobiť kruhový pohyb pod bradou, aby mal iný pocit.

Tipy

  • Ak sa chcete so svojou mačkou zblížiť, je jej masáž jeho skvelým spôsobom, ako ho skrotiť a lepšie spoznať. S najväčšou pravdepodobnosťou vás bude nasledovať, kamkoľvek pôjdete, aj keď len na chvíľu.
  • Vaša mačka si vašu masáž užije viac, ak má dobrú náladu a zdravie.
  • Ak sa vašej mačke nepáči maznanie, skúste ju jemne poškriabať na chrbte.

Pozor

  • Vždy urobte jemnú masáž!
  • Vyhnite sa masáži nôh, hrudníka a brucha, pretože niektoré mačky sa môžu cítiť veľmi nepríjemne a dokonca ohrozene.
  • Masáž mačky je skutočne pozitívny čin. Nikdy však neošetrujte chorú alebo zranenú mačku masážou. Ak je vaša mačka chorá alebo zranená, vezmite ju k veterinárovi!
  • Niektoré mačky neradi masírujú. Vyhnite sa masáži mačky, ak mačka odoláva dotyku. Tiež ju nemasírujte, ak bola nedávno na operácii alebo má zranenie, ktoré sa zahojí iba vtedy, ak zostane samo.

Odporúča: