7 spôsobov, ako sa vysporiadať s mýtmi o bisexualite

Obsah:

7 spôsobov, ako sa vysporiadať s mýtmi o bisexualite
7 spôsobov, ako sa vysporiadať s mýtmi o bisexualite

Video: 7 spôsobov, ako sa vysporiadať s mýtmi o bisexualite

Video: 7 spôsobov, ako sa vysporiadať s mýtmi o bisexualite
Video: У Клиента ВШИ! Моя Смешная История!:)) Откуда берутся вши! Вши как избавиться! 2024, Smieť
Anonim

Bisexuálni ľudia sú často spájaní s mýtmi, ktoré ostatní členovia komunity LGBTQ+ nezdieľajú. Záujem o 2 alebo viac pohlaví znie jednoducho, ale označenie za bisexuál zvyčajne sprevádza stigma. Ak sa identifikujete ako bisexuál alebo si len chcete rozšíriť obzory, môžete si prečítať niektoré z nižšie uvedených mýtov a rozlúštiť záhadu stigmy bisexuála.

Krok

Metóda 1 zo 7: Mýtus: Bisexualita je iba dočasná

Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 1
Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 1

Krok 1. Fakty:

Mnoho ľudí sa počas života identifikuje ako bisexuáli.

Aj keď sa osoba počas prechodu identity môže identifikovať ako bisexuálna, nie je tomu tak vždy. Existuje mnoho dospelých, ktorí sa za tie roky identifikovali ako bisexuáli. Bisexualita je skutočná a platná identita, ktorá skutočne existuje.

Ak používate bisexualitu na to, aby ste sa počas hľadania sexuálnej orientácie označili, je to tiež v poriadku! Neexistujú žiadne pravidlá o tom, čo štítky môžu a nemôžu byť použité na vašu identifikáciu a nemali by ste sa cítiť zle, ak zistíte, že máte inú sexuálnu orientáciu

Metóda 2 zo 7: Mýtus: Bisexuálom sa dá nazvať iba vtedy, ak máte sex s 2 alebo viacerými pohlaviami

Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 2
Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 2

Krok 1. Fakty:

Mnoho ľudí vie, že sú bisexuálmi, než s kýmkoľvek zažijú sex.

Rovnako ako väčšina ľudí vie, že sú od mladosti heterosexuálni, bisexuálni ľudia nemusia mať sexuálne skúsenosti, aby vedeli, koho priťahujú. Ak ste boli vo vzťahu s jednou osobou, niekoľkými ľuďmi alebo dokonca s nikým, stále sa môžete identifikovať ako bisexuál.

To isté platí, ak ste mali sex iba s opačným pohlavím. Aj keď ste zažili iba heterosexuálne vzťahy, stále sa môžete identifikovať ako bisexuálni

Metóda 3 zo 7: Mýtus: Ak ste v heterosexuálnom vzťahu, nemôžete byť bisexuál

Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 3
Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 3

Krok 1. Fakty:

Môžete byť bisexuál, bez ohľadu na to, s kým chodíte.

Pohlavie osoby, s ktorou chodíte, nemení vašu sexuálnu orientáciu. Keď randíte s ľuďmi rovnakého pohlavia alebo opačného pohlavia, stále môžete byť bisexuál.

To tiež súvisí s mýtom, že bisexuáli pociťujú „menší tlak“, keď sú v heterosexuálnom vzťahu. V skutočnosti mnoho bisexuálnych ľudí má pocit, že ich identita je vymazaná, keď sú v heterosexuálnom vzťahu

Metóda 4 zo 7: Mýtus: Bisexuálni ľudia majú radi všetky pohlavia rovnako

Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 4
Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 4

Krok 1. Fakty:

Bisexuálni ľudia majú rôzne úrovne príťažlivosti pre každé pohlavie.

Stále ste bisexuál, ak dávate prednosť jednému pohlaviu pred druhým. Existuje mnoho bisexuálnych ľudí, ktorí uvádzajú, že ich úroveň príťažlivosti sa v priebehu času mení. Čokoľvek cítite, stále platí!

Aj v tomto hrá rolu ďalšie spektrum. Môžete byť biromantický (sexuálne priťahovaný k viac ako jednému pohlaviu) aj homosexuál (priťahovaný k vlastnému pohlaviu) alebo ich kombináciou. Nebojte sa obmedzovaní žiadnym označením

Metóda 5 zo 7: Mýtus: Bisexuálni ľudia majú tendenciu ľahšie podvádzať svojich partnerov

Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 5
Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 5

Krok 1. Fakty:

To, že ste bisexuáli, neznamená, že nemôžete mať monogamný vzťah.

Pretože bisexuálov priťahujú všetky pohlavia, mnoho ľudí si myslí, že sa nevedia ovládať. V skutočnosti má každý bisexuál pri hľadaní partnera iný vkus! V monogamnom vzťahu budú uplatňovať rovnaké štandardy ako ktokoľvek iný.

Môžete byť bisexuál a mať polyamorický alebo nemonogamný vzťah. To, že je niekto bisexuálny, však neznamená, že automaticky nechce byť v monogamnom vzťahu

Metóda 6 zo 7: Mýtus: Slovo bisexuál je to isté ako transfóbia

Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 6
Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 6

Krok 1. Fakty:

Bisexuál jednoducho znamená, že vás priťahuje viac ako jedno pohlavie.

To nemá nič spoločné s mylnou predstavou, že existujú iba 2 pohlavia, ani to neznamená, že vás priťahujú iba ľudia, ktorí sa narodili ako muži a ženy. Existuje mnoho bisexuálnych ľudí, ktorí sú v úzkom kontakte s transgender komunitou a ich sexuálna orientácia na tom nič nemení.

  • Existuje mnoho bisexuálnych ľudí, ktorých priťahujú nebinárni ľudia a nevidia žiadny rozdiel medzi trans a cis ľuďmi. Transsexuálni a nebinárni ľudia sa môžu tiež identifikovať ako bisexuálni.
  • Ak vám označenie bisexuálne nie je príjemné, zvážte preskúmanie pansexuálnej orientácie. Táto orientácia zdieľa rovnaké základné pojmy ako bisexualita, ako je definovaná ako príťažlivosť pre všetky pohlavia.

Metóda 7 zo 7: Mýtus: Bisexuálni ľudia sú dobre prijatí celou komunitou LGBTQ+

Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 7
Mýty o tom, že ste bisexuáli, krok 7

Krok 1. Fakty:

Existuje mnoho bisexuálnych ľudí, ktorí majú diskrimináciu z komunity LGBTQ+.

Mylné predstavy o bisexuálnych ľuďoch a bifóbii sú rozšírené dokonca aj v rámci komunity LGBTQ+. Mnoho ľudí, ktorí sa identifikujú ako homosexuáli alebo lesby, vníma bisexualitu ako fázu k „skutočnej“orientácii. Znie to smutne, ale časy sa menia!

  • Bisexuálnych ľudí je niekedy ťažké kdekoľvek prijať. Často nie sú považovaní za dostatočne „homosexuálnych“na to, aby boli prijatí v komunite LGBTQ+, ale nie sú ani dostatočne heterosexuálni na to, aby boli prijatí v heterosexuálnej komunite.
  • V komunite LGBTQ+ samozrejme existujú ľudia, ktorí majú radi a akceptujú bisexuálnych ľudí, ale sú aj takí, ktorí nie.

Odporúča: