Ako používať Vagisil: 8 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako používať Vagisil: 8 krokov (s obrázkami)
Ako používať Vagisil: 8 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Vagisil: 8 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Vagisil: 8 krokov (s obrázkami)
Video: 6 Signs of Ovulation | Ovulation symptoms | Menstrual cycle 2024, Smieť
Anonim

Vagisil je komerčný voľne predajný krém na vonkajšie použitie, ktorý môže zmierniť svrbenie pošvy u žien. Vagisil je k dispozícii v pravidelných alebo maximálnych dávkach. Vagisil sa skutočne ľahko používa. Existuje však niekoľko vecí, ktorým by ste pri jeho používaní mali venovať pozornosť.

Krok

Časť 1 z 2: Použitie Vagisilu

Použite Vagisil, krok 1
Použite Vagisil, krok 1

Krok 1. Používajte čo najmenej

Užívanie príliš veľkého množstva Vagisilu môže spôsobiť závažné vedľajšie účinky. Používajte ho teda striedmo. Namiesto toho použite Vagisil iba prstom (asi 2 cm).

Použite Vagisil, krok 2
Použite Vagisil, krok 2

Krok 2. Vagisil naneste iba na vonkajšiu stranu vagíny

Vagisil nevkladajte do vagíny. Tento liek používajte iba na vonkajšie časti tela, ako sú vaginálne pysky alebo vulva. Prstami naneste tento krém na vonkajšiu stranu pošvy a zmiernite svrbenie.

Neaplikujte Vagisil na veľké časti tela. Aplikácia Vagisilu na veľké časti tela môže spôsobiť vážne vedľajšie účinky. Stačí ho teda aplikovať na svrbivú oblasť pošvy. Ak svrbivá oblasť presahuje oblasť, ktorú je možné rozmazať malým množstvom Vagisilu, zavolajte lekára alebo gynekológa

Použite Vagisil, krok 3
Použite Vagisil, krok 3

Krok 3. Nechajte Vagisil vsiaknuť do pokožky

Tento liek funguje tak, že blokuje nervové signály, ktoré spôsobujú svrbenie. Vaginálne svrbenie tak na chvíľu ustúpi. Majte však na pamäti, že účinok tohto lieku môže trvať niekoľko minút. Skúste teda byť trpezliví.

Použite Vagisil Krok 4
Použite Vagisil Krok 4

Krok 4. Používajte 3-4 krát denne

Vagisil by ste nemali používať viac ako 4 krát denne. Ak vás svrbenie po použití Vagisilu stále pretrváva, poraďte sa o tom so svojím lekárom alebo gynekológom. Možno budete potrebovať lieky na predpis.

Časť 2 z 2: Vedieť, že je čas vyhľadať pomoc

Použite Vagisil, krok 5
Použite Vagisil, krok 5

Krok 1. Ak pocítite vážne vedľajšie účinky, vyhľadajte okamžitú lekársku pomoc

Účinná látka lieku Vagisil (benzokaín) môže spôsobiť vážne vedľajšie účinky, ale iba ak sa užíva ústami. Ak však spozorujete niektorý z nasledujúcich príznakov, vyhľadajte lekársku pomoc:

  • Závrat hlavy
  • Rýchly srdcový tep
  • Ťažko dýchať
  • Modré alebo bledé pery, nechty alebo koža
Použite Vagisil, krok 6
Použite Vagisil, krok 6

Krok 2. Sledujte príznaky alergickej reakcie

Topický benzokaín môže u niektorých ľudí tiež spôsobiť alergické reakcie. Prestaňte používať Vagisil a zavolajte lekára, ak máte niektorý z nasledujúcich príznakov:

  • Bolestivosť, bolesť alebo silná citlivosť
  • Opuch, začervenanie alebo teplo
  • Vypúšťanie
  • Blister
Použite Vagisil, krok 7
Použite Vagisil, krok 7

Krok 3. Sledujte bežné vedľajšie účinky

Niektoré vedľajšie účinky sú normálne. Preto neprepadajte panike, ak používanie lieku Vagisil sprevádzajú menšie vedľajšie účinky. K niektorým z bežných vedľajších účinkov, ktoré sa vyskytujú pri používaní Vagisilu, patria:

  • Mierna bolesť alebo svrbenie
  • Mierne začervenanie alebo bolesť
  • Suchá a odlupujúca sa koža na oblasti, ktorá je potretá Vagisilom
Použite Vagisil, krok 8
Použite Vagisil, krok 8

Krok 4. Ak sa vaše príznaky nezlepšia, zavolajte lekára

Vagisil sa má používať iba krátkodobo. Ak teda vaše príznaky trvajú viac ako 7 dní a nezlepšujú sa, kontaktujte svojho lekára alebo gynekológa.

Vagisil nie je formulovaný na liečbu svrbenia spôsobeného infekciou. Ak existujú príznaky infekcie, ako je abnormálny výtok a zápach a otvorené rany v pošve, je najlepšie namiesto použitia Vagisilu vyhľadať lekársku pomoc

Tipy

Vagisil sa odporúča ženám, ktoré pociťujú svrbenie v dôsledku antibiotík, vaginálnych tekutín, nerovnováhy pH a iných vaginálnych dráždivých stavov. Ak Vagisil nepomáha zmierniť svrbenie vo vagíne, ihneď sa poraďte so zdravotníckym pracovníkom

Odporúča: