Ako uvariť mušle: 12 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako uvariť mušle: 12 krokov (s obrázkami)
Ako uvariť mušle: 12 krokov (s obrázkami)

Video: Ako uvariť mušle: 12 krokov (s obrázkami)

Video: Ako uvariť mušle: 12 krokov (s obrázkami)
Video: Возможна ли свободная энергия? Мы тестируем этот двигатель бесконечной энергии. 2024, Smieť
Anonim

Viete teda, ako otvoriť mušle, ak ich chcete jesť surové. Viete, ako vyrábať aj mušle na kopanie, aj keď to nemá nič spoločné so skutočným zvieraťom, mušľou. Ako však vyrobiť chutné obyčajné varené mušle? Pre tých z nás, ktorí nenávidia jesť živé zvieratá alebo sa neobťažujú pokúšať sa otvoriť škrupiny tupým nožom, existuje riešenie a je to celkom chutné. Jediné, čo musíte urobiť podľa nasledujúceho receptu, je očistiť a namočiť mušle, urobiť omáčku z bieleho vína, prikryť hrniec a variť. A voil!

Prísady

  • 1,3 kg mušlí
  • Voda (alebo biele víno)
  • 2 plátky cibule (voliteľné)
  • 1/4 ČL tymiánu (voliteľné)
  • 2 vetvičky petržlenovej vňate (voliteľné)
  • 2 lyžice citrónovej šťavy (+/-)
  • Nesolené maslo
  • Morská soľ
  • Nie je povinné - Ostatné voňavé bylinky, ktoré máte radi, napríklad fenikel a/alebo bobkový list; niekoľko kúskov kurkumy; niekoľko plátkov čili a pod.

Krok

Metóda 1 z 2: Bohato chutné varené mušle

Steam Clams Krok 1
Steam Clams Krok 1

Krok 1. Skontrolujte škrupiny

Hrebenatky položte na čistý a suchý uterák a rýchlo ich skontrolujte. Mäkkýše, ktoré sa zdajú nenormálne alebo otvorené, vyhoďte do „vonkajšieho“koša, inak sa zápach rýchlo rozšíri do domu.

Steam Clams Krok 2
Steam Clams Krok 2

Krok 2. Vyčistite škrupiny

Namočte mušle do vedra, vane alebo umývadla. Tento proces namáčania vyčistí mušle pred varením.

  • Vytvorte riedky fyziologický roztok-80 g neiodizovanej soli (jód zabije mäkkýše) rozmiešajte v 3,7 litroch vody.
  • Škeble namočte do soľného roztoku asi na 15 minút, aby ste odstránili všetky nečistoty na vnútornej aj vonkajšej strane škrupín. Čistú vodu je možné použiť aj na čistenie mäkkýšov.
  • Nalejte mušle do cedníka a podržte ich pod studenou tečúcou vodou. Dôkladne vydrhnite drôtenou kefou.
  • Škeble umiestnite späť na uterák. Mierne utrite uterákom, aby sa škrupiny vysušili a odstránili všetky zvyšky nečistôt.
Steam Clams Krok 3
Steam Clams Krok 3

Krok 3. Očistené hrebenatky vložte do veľkej kanvice, širokého hrnca alebo panvice

Na každých 453 gramov mušlí pridajte 118 ml vody. Škeble nalejte do hrnca s vodou (alebo bielym vínom). Hrniec prikryte a zohrejte na sporáku na vysokej teplote.

V tejto fáze sa môžete rozhodnúť pridať voňavé kuchynské korenie uvedené vyššie. Tieto prísady nie sú potrebné, ale ak dávate prednosť jemnejším mušliam, pridajte ďalšie prísady alebo len niektoré z nich. Majte na pamäti, že vyššie uvedené množstvo korenia platí pre 1,3 kg mušlí, preto budete musieť množstvo zvýšiť alebo znížiť v závislosti od toho, koľko mušlí máte. Ak sa rozhodnete pridať tieto koreniny, je na to vhodný čas

Steam Clams Krok 4
Steam Clams Krok 4

Krok 4. Varte mušle

Škeble varte dostatočne dlho, aby sa škrupiny otvorili-bude to signalizovať výbuch dymu a škrupiny sa budú otvárať, kedykoľvek je to medzi 2-3 minútami až 5-10 minútami, v závislosti od druhu mäkkýšov. Ak sa niektoré hrebenatky po tomto čase neotvoria, vyhoďte ich, pretože to pravdepodobne znamená, že boli pred varením mŕtvi. Šéfkuchárka Stephanie Alexander dokonca odporúča dusiť neotvorené hrebenatky, pretože niekedy sa veľmi tesne zatvárajú (otvorené už odložte, pretože sú už uvarené).

Steam Clams Krok 5
Steam Clams Krok 5

Krok 5. Usporiadajte

Odstráňte otvorené mušle z kanvice alebo inej nádoby na varenie a položte ich na servírovací tanier, trochu vývaru môžete tiež naliať na servírovací tanier. Plátky citrónu na polovicu alebo štvrtiny a štipka morskej soli tvoria peknú ozdobu.

Steam Clams Krok 6
Steam Clams Krok 6

Krok 6. Podávajte horúce s rozpusteným maslom

Na absorbovanie tekutiny možno podávať aj chlieb.

Metóda 2 z 2: Hrebenatky uvarené v masle

Steam Clams Krok 7
Steam Clams Krok 7

Krok 1. Keď škrupiny vyčistíte, odložte ich na neskôr

Steam Clams Krok 8
Steam Clams Krok 8

Krok 2. Vo veľkej panvici rozpustite polovicu tyčinky masla

Nalejte vodu iba dovtedy, kým nie sú všetky mušle takmer ponorené.

Steam Clams Krok 9
Steam Clams Krok 9

Krok 3. Počkajte, kým sa voda a maslová zmes nevarí

Podľa veľkosti pridajte 6-12 hrebenatiek.

Steam Clams Krok 10
Steam Clams Krok 10

Krok 4. Hrebenatky dochuťte, aby chutili vynikajúco, odporúča sa použiť cesnak

Steam Clams Krok 11
Steam Clams Krok 11

Krok 5. Počkajte, kým sa všetky ulity mušlí neotvoria

Škeble nechajte dusiť o 1-2 minúty dlhšie.

Steam Clams Krok 12
Steam Clams Krok 12

Krok 6. Podávajte na tanieri s citrónovým maslom a/alebo cesnakovým maslom

Šťastné jedenie a dobrú chuť!

Pikantná čili omáčka je tiež vynikajúcim doplnkom

Tipy

  • Mäkkýše sa nachádzajú v bahnitých a piesočnatých ústiach riek. Mäkkýše sa bežne vyskytujú vo východných Spojených štátoch a vo Francúzsku, ale pretože slovo „mäkkýše“zahŕňa viac ako 500 druhov lastúrnikov, možno ich nájsť aj na celom svete. V každom regióne a krajine preto existuje veľa variácií názvu. Tiež platí zásada, že menšie hrebenatky sú zvyčajne krehkejšie, a preto sa uvaria rýchlejšie (ich uvarenie je rýchly spôsob varenia), zatiaľ čo stredne veľké hrebenatky sa dajú lepšie restovať, plniť a piecť a najlepšie sa používajú veľké hrebenatky. jedlá, ktoré sa varia do mäkka, ako sú husté polievky a polievky (veľké mušle majú viac mäsa, ale chutia nevýraznejšie).
  • Cesnak robí chuť mušlí lahodnejšou. Niekoľko strúčikov čerstvého cesnaku nasekajte nadrobno a pridajte ich počas varu alebo do vňate po uvarení.
  • Sledujte mäkkýše, ktoré sa po uvarení neotvoria, a „uistite sa“, že ich vyhodíte. „Nepokúšajte sa“otvoriť škrupinu, aj keď to neznie prázdne - môže to byť iba „bahno“: plné špiny a možno aj zhnitého mäsa.
  • Majte na pamäti, že toto jedlo je „veľmi“slané; Mušle sú prirodzene slané (žijú v mori alebo okolo neho) a vďaka pridaniu soli mušle chutia ešte slanejšie. Ak má vaše telo príliš veľa sodíka alebo ak nemáte radi soľ, obmedzte soľ.
  • Začnite varením mušlí, ak sa chcete naučiť milovať chuť a textúru mušlí. Začínať tým, že budete mušle jesť surové, priamo z pootvorenej škrupiny, nie je takmer vždy dobrý nápad; je to chuť lásky získanej v priebehu času.
  • Morskú soľ je možné pridať do maslovej omáčky pre zvýšenie chuti.
  • Littleneck hrebenatky (najmenší typ hrebenatky s tvrdou škrupinou v USA, tiež známy ako mušle quahog, lord, baby alebo manila, v závislosti od veľkosti) sa najlepšie varia touto metódou, pretože sú najchutnejšie. V Austrálii sú mušle vongole asi najlepšie na dusené mäso, dávajte si však pozor na drobné perličky, pretože vám môžu prasknúť zuby, ale aj na mušle na líčka a surf. Milovníci britských mušlí by mali hľadať mušle palourde alebo koberec, ktoré sa bežne nachádzajú okolo pobrežia Anglicka a pestujú sa vo Francúzsku.

Pozor

  • Pri varení mušlí buďte opatrní s kanvicou/hrncom/panvicou - sú horúce!
  • Nejedzte mäkkýše, ak máte alergiu na morské plody.

Odporúča: