Ako písať kurzívou: 9 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako písať kurzívou: 9 krokov (s obrázkami)
Ako písať kurzívou: 9 krokov (s obrázkami)

Video: Ako písať kurzívou: 9 krokov (s obrázkami)

Video: Ako písať kurzívou: 9 krokov (s obrázkami)
Video: Official FULL MOVIE free | BALBOA BLVD feature film BASKETBALL SPORTS DRAMA ACTION MOVIE 2024, Smieť
Anonim

Musíte v triede písať kurzívou, ale máte problém správne ju napísať? S týmto článkom budete automaticky ovládať plynulé písanie bez straty času. Budete písať rýchlejšie, efektívnejšie a prejdete sa po ceste ku kaligrafickému umeniu.

Krok

Metóda 1 z 2: Písanie

Napíšte kurzívou, 1. krok
Napíšte kurzívou, 1. krok

Krok 1. Naučte sa kurzívne písmená

Pozrite sa, ako sa písmená ohýbajú. Pre každé písmeno, malé a veľké písmena existujú určité „štandardy“. Vzory pre každé písmeno nájdete v každej triede, v učebniciach rukopisu alebo online.

Image
Image

Krok 2. Pred vložením do kontextu si precvičte písanie písmen oddelene

Na internete sú stovky pracovných listov a interaktívnych webových stránok, ktoré vám s touto úlohou pomôžu a všetky vás naučia vytvárať rovnaké kruhové čiary a ťahy.

Image
Image

Krok 3. Napíšte písmená v abecede, v uvedenom poradí

Začnite písmenom A a postupujte až k písmenu Z pomocou malých aj veľkých písmen. Zopakujte to znova a spojte písmená k sebe, keď už budete plynule písať písmená jeden po druhom.

Image
Image

Krok 4. Skúste napísať niekoľko viet

Pred prechodom k dlhším sa precvičte v písaní krátkych viet. Urobte to zaujímavými textami piesní alebo vecami, o ktorých počujete, ako ľudia hovoria. Tiež nie je na škodu napísať si svoje meno.

Metóda 2 z 2: Návyk

Pet a Turtle Krok 6
Pet a Turtle Krok 6

Krok 1. Choďte pomaly

Netlačte na seba. Písanie kurzívou je zvyk a návyky si vyžadujú určitý čas na rozvoj. Napíšte jednu vetu. Prestaň Potom znova napíšte rovnakú vetu, „ale pomalšie“. Ktorý je lepší?

Spomalenie rýchlosti písania vám môže pomôcť vykonať plynulejšie prechody z jedného písmena na druhé. Ak budete cvičiť pomaly, budete môcť mať základy pre činnosť autopilota, keď budete môcť písať rýchlejšie

Napíšte kurzívou, 6. krok
Napíšte kurzívou, 6. krok

Krok 2. Udržujte rovnaký uhol a polohu

Akonáhle budete môcť jednoduchšie písať kurzívne písmená, všimnete si, že niektoré písmená nie sú také pekné ako ostatné. Je to spôsobené meniacim sa uhlom a polohou vašej ruky.

Vyberte si roh a ponechajte si ho. Ak nedosiahnete požadované výsledky, začnite písať novú ukážku, pričom vedome držte pero v inej polohe. Experimentujte s niekoľkými vzorkami, kým neviete, aká je pre vás ideálna poloha

Napíšte kurzívou, krok 7
Napíšte kurzívou, krok 7

Krok 3. Nájdite svoj rytmus

Vždy budú dni, keď máte pocit, že sa vaše ruky kĺzajú po stránke, a dni, kedy máte pocit, že by ste sa mali trochu presadiť. Skúste tieto malé triky, aby ste doslova našli svoj rytmus:

  • Vezmite si pero, ktoré vydáva vŕzgavý zvuk. Spravidla ide o fixky alebo fixky. Počúvajte ťahy nahor a nadol. Znie to rovnako? Nechajte ťahy vydávať rovnaký zvuk.
  • Ba čo viac, nájdite „svoj“rytmus. Vaše listy sa nemusia zhodovať s tapetou 3. ročníka na základnej škole. Pokiaľ sú písmená spojené, píšete kurzívou. Nájdite pre vás najľahší spôsob.
Napíšte kurzívou, krok 8
Napíšte kurzívou, krok 8

Krok 4. Cvičte častejšie

Skúste každý deň napísať odsek alebo viac. Ale pamätajte, že prax pomáha zvyku-nie dokonalosti. Cvičte preto dobré návyky.

Ak vaša vlastná motivácia nestačí, prečítajte si nasledujúcu vetu: V nedávnej štúdii The College Board zistil, že v esejovej časti SAT mali študenti, ktorí písali kurzívou, o niečo vyššie skóre ako tí, ktorí používali písmená. Pripisujú rýchlosť a účinnosť kurzívy, čo umožňuje väčšie zameranie na obsah testu

Napíšte kurzívou, krok 9
Napíšte kurzívou, krok 9

Krok 5. Buďte trpezliví

Roky píšeš doslova každý deň. Zmena tohto denného (hodinového, rovnomerného) návyku bude vyžadovať veľa úsilia. Relaxuj. Dokážete to.

Ak sa vám ruky unavia, prestaňte. Budete len viac frustrovaní a nepokojní. Urobte si prestávku a urobte to znova neskôr

Tipy

  • Namiesto zapísania celej abecedy jednoducho napíšte „Rýchla hnedá líška preskočí lenivého psa“. Tieto vety používajú všetky písmena abecedy a sú oveľa zábavnejšie ako písanie Aa, Bb, Cc atď.
  • Ak máte denník alebo denník, skúste si v ňom precvičiť kurzívne písanie. Písanie poznámok si môžete precvičiť aj na hodine!
  • Vezmite si knihu, pozrite sa na kurzívne písanie niekoho iného a pokúste sa ho skopírovať. Môžete nájsť štýl, ktorý sa vám páči viac ako štandardný štýl.
  • Skúste pri písaní relaxovať, vďaka čomu bude vaše písanie prirodzenejšie.
  • Nájdite si priateľa alebo mentora, ktorý vie písať kurzívou. Požiadajte ho, aby podrobne vysvetlil, ako sa každé písmeno tvorí; napríklad tam, kde ťahy začínajú a končia, ako aj špeciálne pravidlá (napríklad spájanie z písmena B a písmena O).

Odporúča: