Ako zostaviť profil spoločnosti (s obrázkami)

Obsah:

Ako zostaviť profil spoločnosti (s obrázkami)
Ako zostaviť profil spoločnosti (s obrázkami)

Video: Ako zostaviť profil spoločnosti (s obrázkami)

Video: Ako zostaviť profil spoločnosti (s obrázkami)
Video: Раджеш Рао: Розеттский камень для хараппского письма 2024, Smieť
Anonim

Dobre prezentovaný profil spoločnosti môže byť použitý ako marketingový nástroj na prilákanie investorov a klientov alebo poskytnutý ľuďom, ktorí chcú vedieť o poslaní a aktivitách spoločnosti. Vytvorte krátky, kreatívny a zaujímavý profil spoločnosti obsahujúci užitočné informácie a prezentujte ho spôsobom, ktorý v čitateľoch vzbudí záujem a chcú prispieť k pokroku spoločnosti.

Krok

Časť 1 zo 4: Určenie formátu profilu spoločnosti

Napíšte firemný profil Krok 1
Napíšte firemný profil Krok 1

Krok 1. Vytvorte stručný profil spoločnosti

Jednoduchý a krátky profil bude zaujímavejší a čitateľnejší. Mnoho čitateľov jednoducho listuje v profiloch a pritom listuje dôležitými slovami a frázami. Profil spoločnosti môže obsahovať niekoľko odsekov alebo 30 listov. Pred výberom dlhého formátu však najskôr zvážte, aké informácie skutočne je potrebné zahrnúť.

  • Ak si chcete vytvoriť online profil spoločnosti, použite krátky formát s odkazmi na prístup k podrobným informáciám na iných stránkach. Čitatelia, ktorí sa chcú o spoločnosti dozvedieť viac, teda nájdu zdroje informácií prostredníctvom krátkeho profilu, ktorý je ľahko dostupný.
  • V skutočnosti spoločnosť taká veľká ako Google vytvára profil iba na 1 stránke. Je tiež vhodné vytvoriť krátky profil.
Napíšte firemný profil Krok 2
Napíšte firemný profil Krok 2

Krok 2. Navrhnite kreatívny formát

Formát si môžete slobodne zvoliť, najmä ak chcete, aby bol váš profil zverejnený online. Profil spoločnosti zvyčajne obsahuje dôležité skutočnosti o obchodných aktivitách, ktoré vykonávate, ale môže byť prezentovaný rôznymi spôsobmi, pokiaľ dokážete predstaviť najlepšie aktíva spoločnosti. Profily musia okrem priťahovania čitateľov využívať aj profesionálny formát a podporovať dosahovanie cieľov spoločnosti.

  • Vložiť grafy a diagramy medzi dlhý text alebo odseky.
  • Ukážte fotografie niektorých zamestnancov, výrobný proces, vysvetlite použitú inovatívnu technológiu a popíšte implementovanú marketingovú stratégiu tak, aby profil spoločnosti obsahoval veci, ktoré sú veľmi dôležité a užitočné pre čitateľov.
Napíšte firemný profil Krok 3
Napíšte firemný profil Krok 3

Krok 3. Zadajte názov a namiesto písania príbehu použite zoznam

Čitatelia majú tendenciu sa nudiť, ak musia čítať dlhé texty. Aby bol váš profil čitateľnejší, dajte mu názov, aby sa text zdal kratší a informácie prezentujte v písomnej forme.

  • Vyberte názov, ktorý je ľahko zrozumiteľný a pokrýva inú tému, napríklad „Podniková misia“, „Ocenenia a uznania“alebo „Dlhodobé ciele“.
  • Formát zoznamu použite na postupné odovzdanie niekoľkých informácií, napríklad pri vysvetľovaní ocenení, ktoré spoločnosť získala, alebo pri prezentácii dôležitých údajov o finančnej situácii spoločnosti.
Napíšte firemný profil Krok 4
Napíšte firemný profil Krok 4

Krok 4. Použite jednoduché a jasné písmo

Na vytvorenie profesionálneho dokumentu nepoužívajte umelecké písma, pretože môžu byť ťažko čitateľné a môžu pôsobiť rušivo. Vyberte si jednoduché a atraktívne písmo, napríklad Arial, Helvetica alebo Calibri.

Napíšte firemný profil Krok 5
Napíšte firemný profil Krok 5

Krok 5. Používajte aktívne vety

Vytvorte si profil pútajúci pozornosť pomocou aktívnych viet. Pasívne vety sú veľmi ťažko zrozumiteľné a menej zaujímavé.

Môžete napríklad napísať: „Naša spoločnosť kladie veľký dôraz na zodpovednosť a bezúhonnosť, namiesto„ Zodpovednosť a integrita sú pre našu spoločnosť dôležité “

Napíšte firemný profil Krok 6
Napíšte firemný profil Krok 6

Krok 6. Nepoužívajte firemný jazyk

Profil bude príliš odvážny a ťažko čitateľný, ak nadmerne používate obchodné podmienky alebo žargón spoločnosti. Vyberte si slová, ktoré sa používajú každý deň, aby boli zrozumiteľnejšie.

Časť 2 zo 4: Predstavenie relevantných informácií

Napíšte firemný profil Krok 7
Napíšte firemný profil Krok 7

Krok 1. Začnite uvedením názvu a adresy svojej spoločnosti v hornej časti profilu

Pretože profil spoločnosti musí obsahovať názov spoločnosti a adresu, použite tieto informácie ako názov. Ak chcete, aby bol váš profil atraktívnejší, zobrazujte logo, ktoré upúta vašu pozornosť, a nie používajte iba písané písmená.

Napíšte firemný profil Krok 8
Napíšte firemný profil Krok 8

Krok 2. Informujte produkt a varianty značiek formou zoznamu

Užitočný profil poskytuje prehľad a stručné vysvetlenie podnikateľských aktivít spoločnosti. Predávate nápoje alebo vyrábate hračky pre deti? Poskytnite jasné informácie.

Napíšte firemný profil Krok 9
Napíšte firemný profil Krok 9

Krok 3. Zahrňte informácie o štruktúre spoločnosti

Popíšte konkrétnu formu spoločnosti, či už ide o súkromnú spoločnosť, verejnú spoločnosť alebo firmu. Uveďte tiež, či existuje správna rada, výkonní zamestnanci alebo vedúci predstavitelia, ktorí robia dôležité rozhodnutia. Informácie sú spravidla sprostredkované jednou vetou.

Napíšte firemný profil Krok 10
Napíšte firemný profil Krok 10

Krok 4. Definujte zmysluplné poslanie spoločnosti

Prostredníctvom poslania spoločnosti budú čitatelia poznať ciele spoločnosti a stratégie používané na ich dosiahnutie. Pri plnení misie poskytnite krátku diskusiu o cieľových demografických a finančných údajoch vrátane fúzií, akvizícií a vzťahov s investormi a akcionármi.

Napíšte firemný profil Krok 11
Napíšte firemný profil Krok 11

Krok 5. Predstavte históriu spoločnosti

Stručne porozprávajte o histórii spoločnosti, aby čitatelia poznali jej vývoj od založenia spoločnosti, zmeny, ktoré nastali, a rozvoj podnikania, ktorý sa doteraz dosiahol.

Napíšte firemný profil Krok 12
Napíšte firemný profil Krok 12

Krok 6. Zdôraznite dôležité úspechy a úspechy

Vo svojom profile sa môžete trochu pochváliť rozprávaním o úspechoch spoločnosti, ako je práca s novými investormi, obchodné úspechy a výhody spoločnosti. Popíšte podporu, ktorá bola poskytnutá komunitám, neziskovým organizáciám a školám.

Ak vaša firma práve získala uznanie ako najrýchlejšie rastúca spoločnosť, budete chcieť byť v tejto veci verejní

Napíšte firemný profil Krok 13
Napíšte firemný profil Krok 13

Krok 7. Popíšte svoju firemnú kultúru

Jeden aspekt, ktorý je potrebné zahrnúť do profilu, je personál, ktorý podniká. Stručne podeľte sa o to, kto sú vysoko kvalifikovaní zamestnanci spoločnosti a čo robíte pre zlepšenie morálky a motivácie zamestnancov.

Poskytujte informácie o politikách spoločnosti z hľadiska environmentálneho manažmentu, vzťahov s verejnosťou, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, odborových zväzov, odborových zväzov a ochrany ľudských práv

Napíšte firemný profil Krok 14
Napíšte firemný profil Krok 14

Krok 8. Vytvorte si úprimný a presný profil

Spotrebitelia, analytici a novinári vykonajú prieskum, aby potvrdili, čo čítajú. Nesprávne a nepresné informácie poškodia imidž spoločnosti a budú ťažko obnoviteľné.

Časť 3 zo 4: Úprava profilu spoločnosti

Napíšte firemný profil Krok 15
Napíšte firemný profil Krok 15

Krok 1. Skript profilu niekoľkokrát skontrolujte

Pred publikovaním sa uistite, že je koncept profilu napísaný správne a gramaticky správne. Pretože tento dokument predstavuje celú vašu spoločnosť, chyba v profile spôsobuje, že spoločnosť vyzerá neprofesionálne.

Jeden istý tip na kontrolu rukopisov je čítať zo vety za vetou

Napíšte firemný profil Krok 16
Napíšte firemný profil Krok 16

Krok 2. Prečítajte si profily iných spoločností a zistite, čo ich robí účinnejšími

Dôležitým aspektom podnikania je porozumenie podmienkam konkurencie. Toto je možné použiť na zostavenie profilu spoločnosti. Pomocou ďalších profilov spoločnosti nájdite inšpiratívne veci a potom ich použite pri písaní vlastného profilu spoločnosti.

Napíšte firemný profil Krok 17
Napíšte firemný profil Krok 17

Krok 3. Zaistite, aby každý aspekt zahrnutý v profile zlepšoval imidž spoločnosti

Pri čítaní starostlivo skontrolujte všetky veci uvedené v profile a odstráňte informácie, ktoré nie sú potrebné, aby bol profil užitočný na zlepšenie imidžu spoločnosti.

Ak potrebujete sprostredkovať negatívne informácie, napríklad o relatívne veľkej strate, pokúste sa to vysvetliť zdôraznením schopnosti spoločnosti zlepšovať výkonnosť podniku

Napíšte firemný profil Krok 18
Napíšte firemný profil Krok 18

Krok 4. Nechajte niekoho iného skontrolovať skript profilu

Niekedy je pomoc druhých veľmi užitočná pri kontrole návrhu dokumentu, ktorý pripravujeme. Nájdite niekoho, kto nerozumie vašej firme, a požiadajte ho, aby si prečítal profilový skript a poskytol spätnú väzbu k celkovému profilovému materiálu.

Časť 4 zo 4: Využitie profilu spoločnosti

Napíšte firemný profil Krok 19
Napíšte firemný profil Krok 19

Krok 1. Vytvorte profil spoločnosti, ktorý je pripravený na publikovanie na internete

Ktokoľvek môže nájsť informácie o vašej spoločnosti. Vytvorte si preto profil, ktorý je pripravený na zobrazenie na webe, a poskytnite odkaz prostredníctvom účtov sociálnych médií. Potenciálni investori, zákazníci a dokonca aj akcionári môžu chcieť vedieť viac o činnosti vašej spoločnosti.

Napíšte firemný profil Krok 20
Napíšte firemný profil Krok 20

Krok 2. Využite výhody profilu spoločnosti ako marketingového nástroja

Profily používajte ako nástroj pri rôznych aktivitách spoločnosti, napríklad pri príprave podnikateľských plánov, strategických plánov, marketingových stratégií a pri zobrazovaní na webových stránkach. Pripravte si profil spoločnosti, ktorý bude možné použiť ako marketingový nástroj, aby bola vaša spoločnosť známa širšej komunite.

Napíšte firemný profil Krok 21
Napíšte firemný profil Krok 21

Krok 3. Prezentujte to potenciálnym investorom

Profily je možné použiť aj na predstavenie spoločnosti potenciálnym investorom. Na začiatku diskusie uveďte profil pri diskusii o finančnom aspekte, aby potenciálni investori porozumeli obchodným a finančným podmienkam spoločnosti. Poskytne im to príležitosť zoznámiť sa s vašou spoločnosťou a zvážiť rôzne veci pred rozhodnutím.

Napíšte firemný profil Krok 22
Napíšte firemný profil Krok 22

Krok 4. Poskytnite odkaz na prístup na stránku profilu počas organizovania tlačovej konferencie

Ak oznamujete uvedenie nového produktu na trh alebo akvizíciu podniku, zadajte tiež profil svojej spoločnosti. Verejnosť sa tak dostane k vášmu profilu, aby sa viac ľudí zoznámilo so spoločnosťou a produktmi, ktoré ponúkate.

Napíšte firemný profil Krok 23
Napíšte firemný profil Krok 23

Krok 5. Upravte údaje a informácie v profile v prípade zmien v spoločnosti

Uistite sa, že budete svoj profil aktualizovať, najmä vzhľadom na to, že sa vaše podnikanie v priebehu času vyvíja a rastie.

Odporúča: