Ako zabrániť vstupu mačiek do izieb: 12 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako zabrániť vstupu mačiek do izieb: 12 krokov (s obrázkami)
Ako zabrániť vstupu mačiek do izieb: 12 krokov (s obrázkami)

Video: Ako zabrániť vstupu mačiek do izieb: 12 krokov (s obrázkami)

Video: Ako zabrániť vstupu mačiek do izieb: 12 krokov (s obrázkami)
Video: Гениальные Лайфхаки, Которые Действительно Работают ▶3 2024, Smieť
Anonim

Existuje mnoho dôvodov, prečo nedovoľte, aby sa mačky dostali do vašej miestnosti. Možno máte vo svojej izbe dieťa, alergického príbuzného alebo jednoducho nechcete, aby nábytok poškodzovali mačky. Možno chcete časť domu, ktorej sa mačka nedotýka. Nech už je dôvod akýkoľvek, existujú rôzne spôsoby, ako zabrániť vstupu do niektorých miestností v dome.

Krok

Metóda 1 z 2: Blokovanie vstupu mačiek do miestnosti

Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 1
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 1

Krok 1. Zatvorte dvere do miestnosti, do ktorej nechcete, aby mačka vošla

Toto je najúčinnejší spôsob, ako zabrániť vstupu mačiek do miestnosti. Ak miestnosť nemá dvere, nainštalujte ich čo najskôr.

  • Majte na pamäti, že dvere zablokujú mačke vstup do miestnosti, aby sa mačka mohla pokúsiť vstúpiť do miestnosti.
  • Pretože svojej mačke blokujete prístup do miestnosti, do ktorej chce vstúpiť, môže byť vaša mačka v strese. Táto metóda môže neúmyselne vyvinúť zlé správanie v iných častiach domu.
  • V ideálnom prípade by sa to malo vykonať v prípade núdze a zároveň požiadať o radu veterinárneho lekára alebo ochrancu zvierat.
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 2
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 2

Krok 2. Zvyknite si rýchlo otvárať a zatvárať dvere do spálne

Správa mačky môže byť náročná, preto musíte konať rýchlo. Skúste rozptýliť mačku hračkou alebo maškrtou, aby ste mali dostatok času na tiché otvorenie a zatvorenie dverí do spálne.

Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 3
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 3

Krok 3. Ak miestnosť nemá dvere, vytvorte alternatívnu bariéru

Vytvorenie bariéry, ktorá bráni mačke vstúpiť do miestnosti, môže byť náročné, ale pokúste sa vytvoriť bariéru, ktorá zodpovedá šikovnosti mačky. Nie všetky mačky môžu napríklad odradiť detské ploty. Ak mačka nemá veľký záujem alebo je mačka stará a už nie je agilná, mal by stačiť malý detský plot, aby mačka nevstúpila.

Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 4
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 4

Krok 4. Nechajte mačku v službe starostlivosti o mačky

Mačky sa môžu v dome túlať iba vtedy, keď môžete zavrieť toľko dverí, koľko chcete, podľa vlastných podmienok a pohodlia. Tak sa nebudete musieť starať o prítomnosť mačky, keď je zamknutá v dome. Táto metóda však silne obmedzuje územie mačky a môže byť stresujúca. Stres môže spôsobiť zlé správanie, ako je otvorená defekácia, alebo spôsobiť, že vaša mačka bude chorá s problémami s močovým mechúrom.

  • Aby ste minimalizovali riziko, uistite sa, že mačka má dostatok priestoru na potulky. Poskytnite mačke vysoký posed, aby mohla sedieť a rozhliadať sa, úkryt pre mačku, aby mala súkromie, a podstielku, ako aj misku na jedlo a vodu.
  • Ak je mačka vonku, zaistite dostatočnú ochranu pred vetrom, dažďom a priamym slnečným žiarením.
  • Zaistite, aby bola mačka mentálne stimulovaná, poskytnutím hračiek, 10 -minútovým hraním spolu dvakrát denne a venovaním mačke veľkej pozornosti.
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 5
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 5

Krok 5. Ignorujte mačku škrabajúcu sa na dverách, keď ste v miestnosti

Ak mačku pokarháte, rovnaké správanie sa bude opakovať znova. Ak sa mačka „hre“nevenuje, mačka sa začne nudiť a nebude to skúšať znova.

Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 6
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 6

Krok 6. Položte repelent na dvere

Ak do dverí vašej mačky nie je dovolené zasahovať, skúste k dverám umiestniť malú plechovku stlačeného vzduchu so snímačom pohybu. Keď detekuje pohyb mačky, tento nástroj vystrekne vzduch, ktorý je neškodný, ale dostatočne na to, aby mačku vystrašil. Mačka sa tak naučí spájať dvere s negatívnymi skúsenosťami a bude v ich blízkosti viac ostražitá.

Metóda 2 z 2: Vytvorenie miestnosti, ktorú mačky nemajú radi

Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 7
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 7

Krok 1. Vytvorte miestnosť, ktorá nie je pre mačky pohodlná

Niekedy nemôžete vytvoriť fyzickú bariéru, ktorá by bránila mačke vstúpiť do miestnosti. Preto musíte mačku znechutiť v miestnosti, v ktorej sa nachádza. Vydajte hlasný zvuk zakaždým, keď mačka vstúpi do miestnosti alebo ju vyženie. Majte na pamäti, že vďaka tomu si mačka zvuk spojí s vami a začne sa od vás vzďaľovať.

  • Môžete tiež použiť robustnejšiu metódu. Napríklad vylejte vodu na podlahu kúpeľne, ak nechcete, aby sa tam mačka dostala. Mačky nemajú radi mokrú a stojatú vodu na podlahe.
  • Ďalším príkladom je odstránenie všetkých úkrytov pre mačky v miestnosti. Niekedy sa mačky radi dostanú pod posteľ alebo do rohu miestnosti, aby sa cítili bezpečne. Zablokujte preto všetok prístup pod postele alebo iné úkryty. Mačka sa tak bude v miestnosti cítiť nepríjemne.
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 8
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 8

Krok 2. Postriekajte mačku vodou

Poskytnite fľašu s rozprašovačom naplnenú vodou, ktorá odpudí mačky vždy, keď vstúpia do miestnosti. Mačka sa tak naučí nevstupovať do miestnosti.

Táto metóda však určite poškodí váš vzťah s mačkou. Mačky vás budú spájať s vodným postrekom. Mačka sa preto vyhne a nebude chcieť s vami tráviť čas

Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 9
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 9

Krok 3. Okrem toho existuje komerčný elektronický čistiaci prostriedok pre mačky, ktorý bude striekať vzduch na mačku, keď sa priblíži k miestnosti

Toto zariadenie jednoducho umiestnite k dverám spálne a necháte ho vykonávať svoju prácu, aby zabránilo vstupu mačiek do miestnosti.

Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 10
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 10

Krok 4. Postriekajte celú miestnosť zápachom, ktorý mačky nemajú radi

Na vchod a do miestnosti naneste trochu octu. Táto metóda funguje, pretože mačky nemajú radi vôňu octu. Existujú však niektoré mačky, ktorých sa tento zápach netýka.

Ocot môžete zmiešať s limetkovou šťavou. Nastriekajte na vstupy do miestnosti a na postele a iné miesta, ktoré majú mačky radi. Vôňa octu a vápna zabráni mačkám poškriabať nábytok alebo tráviť čas v miestnosti. Všimnite si toho, že na udržanie vône je potrebné postrek octom a limetkovou šťavou niekoľkokrát denne

Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 11
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 11

Krok 5. Rozptýlite mačku

Urobte pre mačku atraktívnejšiu a pohodlnejšiu inú miestnosť, aby tam mačka častejšie chodila. Poskytnite mačke niekoľko pohodlných postelí (aj keď si ju mačka často vyberie sama) vrátane vysokého posedu. Poskytnite tiež jedlo, vodu a odpadkový kôš a niektoré hračky.

Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 12
Uchovávajte mačky mimo izieb Krok 12

Krok 6. Používajte pozitívnu prax

Toto cvičenie zahŕňa vyvolanie rozruchu v mačke a prinútenie ho, aby si spojilo dobré skúsenosti s miestnosťou, do ktorej chce mačka vstúpiť. Cieľom je spojiť miestnosť s pozitívnymi vecami a prinútiť mačku, aby sa do nej vrátila. Môžete rozložiť pamlsky, ktoré má vaša mačka rada, aby boli pre nich atraktívnejšie.

Tipy

  • Mačky, ktoré skutočne chcú vstúpiť do miestnosti, budú stále škriabať na dvere. V dôsledku toho sa farba na dverách môže odlepiť a mačka bude na vaše dvere búšiť. Toto správanie sa však samo zastaví, ak ho nezaškrtnete.
  • Zablokujte mačke vstup do miestnosti, kde sa mačka pomočila (okrem odpadkového koša). Toto je stresujúce správanie mačky, preto je dobré nájsť zdroj stresu u mačky, pričom mačke zablokujete vstup do miestnosti, kde ciká, a Feliwayovi dáte feromón upokojujúci mačku.

Odporúča: