Ako používať Google Street View: 11 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako používať Google Street View: 11 krokov (s obrázkami)
Ako používať Google Street View: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Google Street View: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Google Street View: 11 krokov (s obrázkami)
Video: Как проверить крышку расширительного бачка 2024, Smieť
Anonim

Už ste niekedy videli okolo svojho domu auto Google Street View? Toto auto má na streche veľkú sférickú kameru, ktorá umožňuje automobilu nepretržite snímať 360-stupňové zábery. K obrázkom je možné pristupovať prostredníctvom Máp Google vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení.

Krok

Metóda 1 z 2: Prístup k počítaču

Použite Google Street View, krok 1
Použite Google Street View, krok 1

Krok 1. Otvorte Mapy Google

Street View je funkciou Máp Google. Autá Google vybavené špeciálnymi kamerami brázdia cesty v rôznych krajinách a robia 360-stupňové obrázky, ktoré pomáhajú navigácii a prieskumu. Mapy Google vám umožňujú prístup na akékoľvek miesto, ktoré funkcia Street View preskúmala.

K Street View sa dostanete aj cez Google Earth

Použite Google Street View, krok 2
Použite Google Street View, krok 2

Krok 2. Nájdite miesto, ktoré chcete vidieť

Môžete vyhľadať miesto alebo prehľadávať mapu pomocou myši. Ak hľadáte miesto, v oblasti, ktorú hľadáte, sa vám na mape zvyčajne zobrazí špendlík.

Použite Google Street View, krok 3
Použite Google Street View, krok 3

Krok 3. Povoliť Street View

Keď nájdete miesto, ktoré chcete zobraziť, môžete zapnúť Street View. V závislosti od toho, akú verziu Máp Google používate, môžete začať používať Street View niekoľkými spôsobmi.

  • Zobraziť Street View pre výsledky vyhľadávania. Ak hľadáte adresu alebo miesto a nájdete špendlík na mape, k Street View pre dané miesto sa dostanete kliknutím na fotografiu v informačnom poli, ktoré sa zobrazí, keď je vybratý pin.
  • Pretiahnite Pegmana. Kliknutím a podržaním ikony Pegman ikonu „podržíte“. Ulice budú označené podľa dostupnosti Street View - ulice s Street View budú mať v strede modrú čiaru. Budova, ktorú môžete vidieť vo vnútri, má žltý kruh. Prírodné turistické lokality budú mať modrý kruh. Ak používate najnovšiu beta verziu Máp Google, kliknutím na Pegmana sa na obrazovke zobrazí vrstva Street View.
  • Použite panel Prieskumníka. Ak používate najnovšiu beta verziu Máp Google, kliknutím na ikonu šípky vpravo dole otvoríte panel Preskúmať. Tento panel zobrazí na mape známe polohy a pamiatky v blízkosti vašej aktuálnej polohy. Po kliknutí na fotografiu sa v danom bode dostanete priamo do funkcie Street View.
  • Zväčšite obrázok na maximum. Ak v Mapách Google zväčšíte obrázok takmer na maximum, automaticky sa načíta Street View pre dané miesto, ak je k dispozícii.
Použite Google Street View, krok 4
Použite Google Street View, krok 4

Krok 4. Choďte do kruhov

V Street View sa môžete pohybovať v kruhoch kliknutím a ťahaním myši. Kliknite a ťahajte myš opačným smerom - napríklad, ak sa chcete pozrieť doľava, kliknite, podržte a posuňte myš doprava.

Na pohyb v kruhoch môžete použiť tlačidlá okolo kompasu. Je to v ľavom hornom rohu obrazovky na starších Mapách a vpravo dole v novej beta verzii Máp

Použite Google Street View, krok 5
Použite Google Street View, krok 5

Krok 5. Hýbte sa

Jednou zo skvelých vecí na Street View je, že sa pri jeho používaní môžete pohybovať. Kliknite kdekoľvek na obrázok a Street View sa vás pokúsi dostať na najbližšie miesto. Túto funkciu použite na objavovanie konkrétnej oblasti, virtuálnu dovolenku alebo hľadanie miesta, ktoré chcete osobne navštíviť.

Keď cestu uvidíte, zobrazí sa šípka. Kliknutím na šípku sa mierne posuniete v smere šípky

Metóda 2 z 2: Prístup cez mobil

Použite Google Street View, krok 6
Použite Google Street View, krok 6

Krok 1. Otvorte aplikáciu Mapy Google

Ak ste vonku, Street View môže byť skvelým nástrojom na nájdenie toho, čo hľadáte. Pomocou funkcie Street View môžete pred odchodom vidieť, kam sa chystáte, aby ste vedeli, čo máte hľadať, alebo si nájsť miesto podnikania v zahraničí.

Street View môžete používať v akejkoľvek verzii Máp Google a na akomkoľvek zariadení, pokiaľ máte dátové pripojenie

Použite Google Street View, krok 7
Použite Google Street View, krok 7

Krok 2. Umiestnite značku

Na prístup k funkcii Street View musíte mať na mape značku. Značku môžete umiestniť vyhľadaním miesta, klepnutím na značku firmy na mape alebo stlačením a podržaním konkrétneho miesta na mape prstom.

Použite Google Street View, krok 8
Použite Google Street View, krok 8

Krok 3. Prejdite prstom nahor

Hneď ako sa objaví značka, adresa sa zobrazí v pruhu v spodnej časti mapy spolu s navigačným tlačidlom. Potiahnutím prsta po paneli nahor otvoríte obrazovku Uložiť/Zdieľať. Ak je u vás k dispozícii Street View, zobrazí sa fotografia.

Ak ste nevybrali miesto na ulici, možno sa vám nepodarí načítať Street View. Skúste umiestniť značku bližšie k ceste

Použite Google Street View, krok 9
Použite Google Street View, krok 9

Krok 4. Otvorte Street View

Klepnutím na fotografiu načítajte režim Street View. Zobrazenie obrazovky sa zmení na 360 -stupňovú fotografiu. Na sťahovanie obrázkov budete potrebovať dátové pripojenie.

Použite Google Street View, krok 10
Použite Google Street View, krok 10

Krok 5. Choďte v kruhoch

V Street View sa môžete pohybovať pohybom prsta po obrazovke. Fotoaparát sa bude pohybovať v opačnom smere vášho prsta - napríklad ak prejdete prstom nadol, posunie sa nahor. Obraz môžete priblížiť alebo oddialiť stiahnutím obrazovky.

Klepnutím na ikonu nasmerujete telefón a rozhliadnete sa po obrázku. Táto funkcia môže byť veľmi užitočná, ak sa nachádzate v blízkosti miesta a chcete vidieť, kam cestujete. Je v ľavom hornom rohu obrazovky a vyzerá ako dve šípky smerujúce k sebe

Použite Google Street View, krok 11
Použite Google Street View, krok 11

Krok 6. Hýbte sa

Dvojitým klepnutím na miesto sa môžete presunúť na akékoľvek miesto na obrázku. Street View sa pokúsi načítať najbližšie miesto. Na ceste sa môžete tiež pohybovať tam a späť klepnutím na šípky, ktoré sa zobrazia. Táto funkcia je užitočná pri simulácii jazdy, pretože dopravné značky sa objavia na každej križovatke.

Odporúča: