3 spôsoby čistenia obuvi Nike

Obsah:

3 spôsoby čistenia obuvi Nike
3 spôsoby čistenia obuvi Nike

Video: 3 spôsoby čistenia obuvi Nike

Video: 3 spôsoby čistenia obuvi Nike
Video: Стяжка от А до Я. Ровный пол. Тонкости работы. Все этапы. 2024, Smieť
Anonim

Kúpili ste si pred pár mesiacmi tenisky Nike, ale teraz vyzerajú opotrebovane? Neboj sa. Aj keď sú vaše topánky Nike odfarbené a vyzerajú opotrebovane, môžete ich obnoviť ako nové v niekoľkých jednoduchých krokoch.

Krok

Metóda 1 z 3: Čistenie obuvi

Vyčistite tenisky Nike, krok 1
Vyčistite tenisky Nike, krok 1

Krok 1. Zbavte sa špiny

Aby sa zabránilo tvorbe škvŕn, tento krok by mal byť vykonaný čo najskôr potom, čo boli topánky vystavené nečistotám. Na čistenie vonkajšej strany obuvi používajte čistú zubnú kefku s mäkkými štetinami.

Ak chcete vyčistiť trhliny a trhliny v topánkach, skúste použiť malú kefku, skrutkovač, šidlo alebo súpravu na čistenie mobilných telefónov a okuliarov, ktorá sa do týchto oblastí dostane

Image
Image

Krok 2. Pripravte mydlovú penu

Naplňte umývadlo teplou vodou a potom doň nalejte trochu pracieho prostriedku. Nedávajte príliš veľa mydla. Potrebujete iba mierne bublinkovú tekutinu.

Ak čistíte topánky Nike Flyknits, použite studenú vodu, pretože horúca voda poškodí tkaninu. Namiesto pracieho prostriedku by ste tiež mali používať jemné mydlo, ako napríklad Jergens Mild alebo Purpose. Prací prostriedok obsahuje chemikálie, ktoré môžu ovplyvniť farbu textilných topánok Nike Flyknit

Image
Image

Krok 3. Vyčistite mydlo špongiou

Špongiou, handričkou z mikrovlákna alebo žinkou vyčistite špinavé časti obuvi. Nepoužívajte príliš veľa tekutiny. Nenamáčajte si topánky viac, ako je potrebné. Mydlo opláchnite z špongie, utierky z mikrovlákna alebo žinky teplou vodou a odstráňte z nej všetky zvyšky mydla.

Vyčistite tenisky Nike, krok 4
Vyčistite tenisky Nike, krok 4

Krok 4. Nechajte topánky uschnúť

Obuv umiestnite na dobre vetrané miesto, aby vyschla. Môžete si tiež zavesiť topánky na slnko, aby ste proces sušenia trochu urýchlili, alebo použiť sušič vlasov na nízke teploty. Nikdy nedávajte topánky do sušičky.

  • Je v poriadku vložiť do topánok vreckovku, aby bola v kondícii. Majte však na pamäti, že pokiaľ vaše topánky nebudú vystavené prúdeniu vzduchu, bude vám sušenie trvať dlhšie.
  • Vloženie sušičky do každej obuvi môže pomôcť urýchliť sušenie a zároveň trochu osviežiť vôňu.

Metóda 2 z 3: Čistenie vložiek do topánok

Image
Image

Krok 1. Navlhčite stielku topánky

Podrážku topánky opláchnite horúcou vodou, kým nie je úplne mokrá. S týmito podrážkami zaobchádzajte opatrne, najmä ak sa niektorá z nich odlupuje alebo je poškodená.

Image
Image

Krok 2. Potrite podrážku topánky

Na podrážku obuvi nalejte malé množstvo tekutého mydla alebo pracieho prostriedku. Podrážku obuvi jemne vydrhnite zubnou kefkou alebo inou malou kefkou. Ak je na podrážke stále viditeľný štítok obuvi, buďte opatrní pri drhnutí okolia.

Image
Image

Krok 3. Opláchnite podrážku topánky

Tentokrát použite studenú vodu. Robte to však jemne a uistite sa, že všetko mydlo na podrážke topánky bolo úspešne odstránené.

Image
Image

Krok 4. Vysušte podrážku

Rozložte uterák a položte naň podrážku topánky. Zostávajúci uterák preložte na podrážku topánky a pritlačte, aby sa vysušil. Z podrážky obuvi odstráňte čo najviac vody. Ďalej umiestnite podrážky do širokej vetranej miestnosti alebo pred ventilátor, aby sa vysušili.

Metóda 3 z 3: Čistenie obuvi pri nosení

Vyčistite tenisky Nike, krok 9
Vyčistite tenisky Nike, krok 9

Krok 1. Prineste si detské obrúsky

Ak chcete, aby vaše topánky vyzerali ako nové, snažte sa z topánok zbaviť špiny hneď, ako sa problém vyskytne. Detské vlhčené obrúsky sú veľmi mäkké a pomôžu rýchlo a ľahko odstrániť nečistoty z topánok.

Vyčistite tenisky Nike, krok 10
Vyčistite tenisky Nike, krok 10

Krok 2. Prineste ceruzku

Guma na ceruzky je veľmi užitočná na čistenie škrabancov a odierok na gumových častiach obuvi. Stačí škrabancom na topánke potrieť gumu, ako by ste vymazali preklep na papieri.

Vyčistite tenisky Nike, krok 11
Vyčistite tenisky Nike, krok 11

Krok 3. Kúpte si vložky do topánok

Existujú vložky z tvrdého papiera a lepenky, ktoré si môžete kúpiť a zastrčiť do topánok, keď ich práve nemáte. Tieto vložky zaistia, aby sa obuv pri nosení nedeformovala a neohýbala. Tieto vložky sú obzvlášť užitočné, keď sú vaše topánky mokré.

Vyčistite tenisky Nike, krok 12
Vyčistite tenisky Nike, krok 12

Krok 4. Vymeňte šnúrky

Neexistuje žiadna taká osviežujúca obuv, ako nové šnúrky. Výmena opotrebovaných šnúrok na topánkach za nové šnúrky môže spôsobiť, že ošetrené topánky budú vyzerať ako čerstvo kúpené v obchode.

Odporúča: