3 spôsoby čistenia koženej obuvi

Obsah:

3 spôsoby čistenia koženej obuvi
3 spôsoby čistenia koženej obuvi

Video: 3 spôsoby čistenia koženej obuvi

Video: 3 spôsoby čistenia koženej obuvi
Video: Куликовская Битва. Литература в основе официальных доказательств. 2024, Apríl
Anonim

Udržujte koženú obuv v čistote pravidelným odstraňovaním nečistôt a zvyškov pomocou správnych nástrojov. Bežné kožené topánky by ste mali čistiť mäkkou kefkou, zatiaľ čo semišové topánky vyžadujú špeciálnu kefu určenú na ochranu textúry. Okrem čistiacich prostriedkov špeciálne na určité usne môžete koženú obuv čistiť aj bežnými domácimi potrebami, ako je guma na ceruzky, detské obrúsky a kukuričný škrob.

Krok

Metóda 1 z 3: Čistenie koženej obuvi

Image
Image

Krok 1. Odstráňte všetky nečistoty alebo zvyšky pomocou mäkkej kefy na topánky

Kefkou jemne votrite povrch topánky, aby ste odstránili všetky priľnuté nečistoty. Neotierajte príliš silno, pretože môže poškodiť pokožku. Kefkou veďte dôkladne švy a podrážku topánky.

Image
Image

Krok 2. Odstráňte šnúrky od topánok

Ak majú vaše kožené topánky šnúrky, jemne ich vyberte a uložte na bezpečné miesto. Toto má zabrániť zašpineniu lana od čistiacich a leštiacich prostriedkov. Ak sa zašpinia, šnúrky vyperte v práčke alebo ručne.

Image
Image

Krok 3. Očistite obuv vlhkou handričkou a trochou mydla

Namočte handričku do vody a vyžmýkajte ju. Na handru naneste malé množstvo jemného tekutého mydla alebo prostriedku na čistenie kože. Jemne utrite handričku o povrch koženej obuvi.

Image
Image

Krok 4. Topánku znova utrite vlhkou handričkou a nechajte uschnúť

Odstráňte zvyšky mydla z koženej obuvi. Osušte topánky umiestnením do chladnej miestnosti. Neumiestňujte topánky do blízkosti ohrievača, pretože by mohlo dôjsť k popraskaniu alebo zmene farby obuvi.

Image
Image

Krok 5. Nečistoty prilepené na topánkach utrite detskými obrúskami

Ak ste vonku a máte kožené topánky špinavé alebo ošúchané, vyčistite ich detskými obrúskami. Detské obrúsky sú dostatočne jemné, takže nepoškodzujú pokožku. Obsah vlhkosti v detských obrúskoch je možné použiť ako kondicionér v koženej obuvi.

Image
Image

Krok 6. Soľné škvrny odstráňte zmesou vyrobenou z octu a vody

Zmiešajte ocot a vodu v rovnakých pomeroch. Do zmesi namočte čistú handričku a jemne ňou votrite povrch topánky. Znovu utrite topánky ďalšou čistou, vlhkou handričkou.

Image
Image

Krok 7. Na ošetrenie kazov z oleja a tuku použite prášok

Ak sú na vašich topánkach škvrny od oleja alebo tuku, ktoré je ťažké odstrániť, prikryte škvrnu niečím, čo má schopnosť absorbovať olej, napríklad práškovým mastencom. Nechajte prášok zostať na koži 2 až 3 hodiny, aby sa olej absorboval. Potom prášok opatrne očistite mäkkou kefkou.

Na absorpciu olejových škvŕn môžete použiť aj kukuričný škrob. Kukuričný škrob nechajte na topánkach pôsobiť 7 až 8 hodín, aby sa olej úplne absorboval

Image
Image

Krok 8. Na kožu naneste krém na topánky

Nalejte pár kvapiek leštidla na kožené topánky na čistú handričku. Utierajte handričku po povrchu obuvi malými krúživými pohybmi. Zostávajúcu leštenku utrite ďalšou čistou handričkou.

Neaplikujte leštidlo na nekožené časti obuvi

Metóda 2 z 3: Čistenie semišovej koženej obuvi

Image
Image

Krok 1. Očistite semišové topánky špeciálnou kefkou

Kúpte si kefku špeciálne navrhnutú na manipuláciu so semišovou kožou v obchode s obuvou alebo online. Semišové topánky jemne kefujte pohybom tam a späť. Kefkou a celým povrchom topánky odstráňte škrabance a škvrny.

Image
Image

Krok 2. Odstráňte škrabance a šmuhy pomocou gumovej gumy

Vtierajte gumu na povrch pokožky, ktorá je ovplyvnená škrabancami a kazmi. Presuňte gumu rovnakým smerom, aby ste predišli poškodeniu semišu. Zostávajúcu gumu vyčistite pomocou semišovej kefy.

Image
Image

Krok 3. Na olejovú škvrnu naneste kukuričný škrob

Malé množstvo kukuričného škrobu vtierajte priamo na škvrnu, kým nevsiakne do semišu. Nechajte múku postáť 2 až 3 hodiny. Potom odstráňte olej pomocou semišovej kefy.

Image
Image

Krok 4. Na semišové topánky odolné voči poveternostným vplyvom použite sprej na báze silikónu

Hneď ako si kúpite topánky, nastriekajte ich ochranným sprejom. Opakujte túto akciu vždy, keď čistenie dokončíte. Držte rozprašovač na dĺžku paže od topánky a potom ho rovnomerne nastriekajte.

Metóda 3 z 3: Čistenie lakovanej obuvi

Image
Image

Krok 1. Očistite obuv pomocou zmesi vody a jemného mydla

V prípade potreby vyberte a umyte šnúrky. Navlhčite čistú handričku a pridajte kvapku jemného tekutého mydla. Jemne votrite celý povrch obuvi. Očistite a očistite topánky ďalšou čistou, vlhkou handričkou.

Image
Image

Krok 2. Odstráňte škrabance pomocou dezinfekčného prostriedku na ruky

Namočte vatový tampón do dezinfekčného prostriedku na ruky. Opatrne votrite vatový tampón do škrabanca na lakovanej obuvi. Potom odstráňte zvyšný dezinfekčný prostriedok na ruky čistou handričkou.

V prípade núdze si môžete topánky vyleštiť vazelínou

Image
Image

Krok 3. Na vyleštenie koženej obuvi použite minerálny olej

Minerálny olej je hlavnou zložkou používanou v komerčných čistiacich prostriedkoch na obuv. Na dosiahnutie rovnakého účinku môžete použiť aj bez ďalších prísad. Nalejte 4 až 5 kvapiek minerálneho oleja na čistú handričku a potom ňou votrite povrch topánky. Ďalším čistým handričkou potierajte topánky, kým nie sú skutočne lesklé.

Tipy

  • Odstráňte pachy z obuvi pokropením sódy bikarbóny zvnútra. Sóda bikarbóna môže cez noc absorbovať pot, olej a ďalšie vlhké materiály.
  • Na semišové topánky nepoužívajte vodu ani mydlo, pretože môžu poškodiť kožu.

Odporúča: