Ako používať Windows Fotogalériu: 11 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako používať Windows Fotogalériu: 11 krokov (s obrázkami)
Ako používať Windows Fotogalériu: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Windows Fotogalériu: 11 krokov (s obrázkami)

Video: Ako používať Windows Fotogalériu: 11 krokov (s obrázkami)
Video: Как сделать шестерню на токарном станке. 2024, Smieť
Anonim

Windows Photo Gallery je aplikácia pre Windows na prezeranie, organizovanie a prezeranie obrázkov s jednoduchým rozhraním. Windows Photo Gallery je predvolený program v systéme Windows Vista, ale dá sa použiť aj v systéme Windows 7, 8 a 10, ak si ho stiahnete z webu spoločnosti Microsoft. Táto príručka sa zameriava na základné funkcie programu, spôsob jeho sťahovania a import a úpravu obrázkov.

Krok

Metóda 1 z 2: Začíname

Použite Windows Photo Gallery, krok 1
Použite Windows Photo Gallery, krok 1

Krok 1. Stiahnite si Windows Photo Gallery

Tento program je súčasťou Windows Essential, ktorý si môžete stiahnuť z https://windows.microsoft.com/en-us/windows/essentials. Po dokončení sťahovania spustite inštalačný program.

  • Používatelia systému Windows 7 a 8 by si mali stiahnuť Windows Essentials 2012.
  • Používatelia systému Windows Vista si nemusia sťahovať žiadny program, pretože Photo Gallery je predvolený program.
Krok 2 použite Windows Fotogaléria
Krok 2 použite Windows Fotogaléria

Krok 2. Otvorte program Windows Photo Gallery prostredníctvom ponuky „Štart> Všetky programy> Windows Photo Gallery“

Použite Windows Photo Gallery, krok 3
Použite Windows Photo Gallery, krok 3

Krok 3. Pridajte fotografie, ktoré už sú v počítači

Ak chcete pridať fotografiu, presuňte ju myšou do okna Windows Photo Gallery.

Použite Windows Photo Gallery, krok 4
Použite Windows Photo Gallery, krok 4

Krok 4. Importujte fotografie z fotoaparátu alebo iného externého zariadenia

Ak chcete importovať fotografie, pripojte zariadenie a potom stlačte tlačidlo „Domov“> „Importovať“. Vyberte zariadenie obsahujúce fotografie, ktoré chcete importovať, a potom potvrďte akciu.

Použite Windows Photo Gallery, krok 5
Použite Windows Photo Gallery, krok 5

Krok 5. Vyberte, kam sa majú importované fotografie uložiť (voliteľné)

Kliknite na položku „Ďalšie možnosti“a zobrazí sa dialógové okno. V tomto dialógovom okne môžete vybrať cieľový priečinok a formát pre pomenovanie podpriečinkov fotografií (napr. Názov + dátum atď.). Akciu potvrďte kliknutím na „OK“.

V predvolenom nastavení je umiestnením na ukladanie importovaných fotografií priečinok „Moje obrázky“. („Tento počítač> Moje obrázky“alebo „C: / Users [používateľské meno] Moje obrázky“)

Použite Windows Photo Gallery, krok 6
Použite Windows Photo Gallery, krok 6

Krok 6. Dokončite proces importu

Po vykonaní úprav kliknite na „Importovať“. Uvidíte dve možnosti, a to „Importovať všetky nové položky“a „Skontrolovať, usporiadať a zoskupiť položky na import“.

  • „Importovať všetky nové položky“importuje všetky fotografie v zdrojovom priečinku, ktoré sa nenachádzajú v cieľovom priečinku.
  • „Skontrolovať, usporiadať a zoskupiť položky na import“umožňuje používateľom vybrať a usporiadať importované fotografie.

Metóda 2 z 2: Organizovanie a zdieľanie fotografií

Použite Windows Photo Gallery, krok 7
Použite Windows Photo Gallery, krok 7

Krok 1. Usporiadajte fotografie pomocou značiek a titulkov

Fotky môžete označiť, aby ste ich mohli nájsť a roztriediť. Medzitým môže popis obsahovať ďalšie informácie v knižnici. Ak chcete fotografiu označiť, kliknite na ňu a potom na panel „Podrobnosti“na položku „Pridať značky“. Potom zadajte znak a stlačte kláves Enter. Značky je možné použiť aj na viacero obrázkov naraz tak, že pred kliknutím na položku „Pridať značky“vyberiete viacero fotografií. Rovnakým spôsobom môžete pridať aj popis, a to tak, že na paneli „Podrobnosti“vyberiete pole „Titulky“a zadáte text.

  • Ak sa panel podrobností nezobrazí, otvorte panel kliknutím na „Usporiadať> Rozloženie> Tabla s podrobnosťami“.
  • Môžete vybrať viac položiek naraz kliknutím a potiahnutím položky, ktorú chcete vybrať, alebo stlačením klávesu Ctrl a vybratím položky.
Použite Windows Photo Gallery, krok 8
Použite Windows Photo Gallery, krok 8

Krok 2. Spodný panel použite na navigáciu, úpravu fotografií a ich prezeranie

Tlačidlá na spodnom paneli vám umožňujú približovať, otáčať, prechádzať medzi fotografiami alebo odstraňovať fotografie. Vybranú položku môžete tiež zobraziť kliknutím na stredné tlačidlo na paneli.

  • Prezentáciu môžete kedykoľvek zavrieť stlačením klávesu Esc.
  • Filtre prezentácií je možné použiť prostredníctvom ponuky „Domov> Prezentácia“.
Použite Windows Photo Gallery, krok 9
Použite Windows Photo Gallery, krok 9

Krok 3. Upravte fotografie a opravte drobné chyby

Niektoré funkcie úprav fotografií je možné použiť na viacero fotografií naraz. Program Windows Photo Viewer dokáže automaticky upravovať jas a kontrast fotografií. Ak to chcete urobiť, vyberte fotografiu, ktorú chcete upraviť, a potom vyberte položku „Upraviť> Úpravy> Automatické úpravy“. Medzi ďalšie možnosti, ktoré je možné vykonať automaticky, patrí odstránenie červených očí a narovnanie.

  • Ručné úpravy konkrétnej fotografie je možné vykonať tak, že ju vyberiete a kliknete na položku „Upraviť> Úpravy> Jemné doladenie“. Týmto spôsobom môžete použiť rovnaké nástroje na úpravu fotografií, ako chcete.
  • Nechcené akcie môžete vrátiť späť kliknutím na „Upraviť> Vrátiť na pôvodné“.
Použite Windows Photo Gallery, krok 10
Použite Windows Photo Gallery, krok 10

Krok 4. Zdieľajte a odosielajte fotografie

Windows Photo Gallery sa môže spojiť s e -mailovými klientmi a hardvérom a zdieľať fotografie priamo z programu. Pred použitím v programe Windows Photo Viewer sa uistite, že je nastavený váš e -mailový klient a že v tlačiarni sú nainštalované najnovšie ovládače.

  • Odoslanie e -mailu: Vyberte položku, ktorú chcete odoslať, a kliknite na „Domov> Zdieľať> E -mail“. Vyberte veľkosť fotografie a kliknite na „Pripojiť“. E -mailový klient sa automaticky otvorí a zobrazí nový e -mail s vybratou prílohou k fotografii.
  • Ak chcete tlačiť: Vyberte položku, ktorú chcete vytlačiť, potom kliknite pravým tlačidlom myši na vybratú položku a kliknite na položku „Tlačiť“. Prípadne môžete tiež stlačiť Ctrl+P). Otvorí sa dialógové okno pre tlač. Tu si môžete vybrať veľkosť, rozloženie a počet výtlačkov fotografie. Potvrďte kliknutím na „Tlačiť“.
Použite Windows Photo Gallery, krok 11
Použite Windows Photo Gallery, krok 11

Krok 5. Exportujte fotografie do externého úložiska

Pripojte úložné zariadenie k počítaču a potom požadované fotografie presuňte myšou do cieľového priečinka v zariadení.

Tipy

  • Systém Windows poskytuje ďalšie informácie a pomoc s programom Windows Fotogaléria na stránke Pomoc a technická podpora pre systém Windows. Na stránku pomoci sa dostanete kliknutím na modrú ikonu v pravom hornom rohu panela s nástrojmi.
  • Ak často používate aplikáciu Windows Photo Gallery, zvážte vytvorenie programu Photo Gallery ako predvoleného programu na otváranie súborov pomocou položky „Ovládací panel> Všetky položky ovládacieho panela> Nastaviť predvolené programy“.

Odporúča: