Ako vytvoriť lacné nahrávacie štúdio: 6 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako vytvoriť lacné nahrávacie štúdio: 6 krokov (s obrázkami)
Ako vytvoriť lacné nahrávacie štúdio: 6 krokov (s obrázkami)

Video: Ako vytvoriť lacné nahrávacie štúdio: 6 krokov (s obrázkami)

Video: Ako vytvoriť lacné nahrávacie štúdio: 6 krokov (s obrázkami)
Video: СТАМБУЛ, Турция. Восток и Запад. Большой выпуск. 2024, Marec
Anonim

S rozvojom počítačovej technológie je možné vykonávať stále viac výkonu s nízkym rozpočtom. Preto sú náklady na výstavbu jednoduchého nahrávacieho štúdia doma okolo počítača teraz lacné. Naučiť sa vyrábať lacné nahrávacie štúdio doma si vyžaduje presné posúdenie účelu vytvoreného štúdia a požadovanej kvality zvuku. Nasledujúca príručka uvádza, na čo sa zamerať pri každom zariadení.

Krok

Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 1
Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 1

Krok 1. Kúpte si počítač

Ak nemáte počítač, ktorý by ste mohli používať ako správcu záznamov, budete si ho musieť kúpiť. Dôležitými aspektmi sú rýchlosť spracovania a priestor v pamäti, pretože softvér na nahrávanie má tendenciu často využívať počítačové zdroje. Windows aj Mac fungujú dobre; ale spravidla počítače so systémom Windows umožňujú upgrade zvukovej karty. Zvukové karty nainštalované vo výrobnom závode spravidla nie sú dostatočne výkonné na to, aby produkovali vysokokvalitné nahrávky, takže aktualizácia je dobrý nápad.

Krok 2. Vyberte softvér na nahrávanie

Tento softvér funguje ako rozhranie, v ktorom môžete spravovať nahrávky vo svojom počítači. Existuje niekoľko možností zariadení za nízke ceny. Drahšie aplikácie spravidla ponúkajú väčšiu funkčnosť a flexibilitu.

  • Na nahrávanie s malým rozpočtom môžete použiť licencovaný softvér, ako je freeware alebo shareware. Audacity a GarageBand sú 2 obľúbené možnosti nízkorozpočtového nahrávania.
  • Za mierne vyšší rozpočet si môžete kúpiť softvér na nahrávanie v takmer profesionálnej kvalite, ako napríklad Ableton Live alebo Cakewalk Sonar. Obe tieto aplikácie sú k dispozícii aj vo vstupných verziách, ktoré sú lacnejšie, ale menej sofistikované.
Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 3
Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 3

Krok 3. Kúpte si a nainštalujte zvukové rozhranie

Zvukové rozhranie je hardvér, ktorý nahrádza zvukovú kartu vášho počítača a umožňuje vám pripojiť zariadenie a mikrofóny k počítaču pomocou mixéra. Na počítači PC musíte nainštalovať zvukové rozhranie do prázdneho slotu PCI. Na počítačoch Mac bude možno potrebné zakúpiť rozhranie, ktoré je možné pripojiť pomocou kábla USB alebo FireWire.

  • Minimálne sa uistite, že má vaše zvukové rozhranie 2 vstupné porty a 2 výstupné porty. To vám umožní nahrávať v stereo režime. Pre väčšiu flexibilitu zvoľte rozhranie so 4 vstupnými otvormi.
  • Jedným z najväčších výrobcov zvukových rozhraní pre domáce použitie je M-Audio. Vyrábajú štartovacie aj pokročilé modely.
Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 4
Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 4

Krok 4. Kúpte si zvukový mixér

Mixér je základným vybavením domáceho nahrávacieho štúdia. Mixér zvládne všetky vstupy (napríklad mikrofón, gitaru a klávesnicu), umožní vám upraviť nastavenia pre každý vstup a smeruje výstup do zvukového rozhrania a potom do počítača.

  • Základné funkcie lacného mixéra sú spravidla dosť dobré pre potreby domáceho nahrávania. Minimálne sa uistite, že každý kanál vášho mixéra obsahuje úpravy pre panorámu, hlasitosť a 3-pásmovú ekvalizáciu. Štyri kanály sú viac než dostatočné na domáce nahrávanie.
  • Medzi obľúbené značky štartovacích mixérov patria Behringer, Alesis a Yamaha.
Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 5
Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 5

Krok 5. Vyberte si štúdiové monitory a slúchadlá

Reproduktory používané na počúvanie vášho mixu počas úprav sa nazývajú štúdiové monitory (niekedy sa označujú ako referenčné reproduktory). Štúdiové monitory sa líšia od ostatných reproduktorov v tom, že majú za cieľ poskytnúť úplne plochú frekvenčnú odozvu. To znamená, že budete počuť záznam rovnako ako v digitálnej verzii, bez úpravy frekvencie.

  • Pri výbere štúdiového monitora určite vyhľadajte model, ktorý má blízko k magnetickému poľu. Tieto modely sú navrhnuté tak, aby vás počuli zo vzdialenosti približne 1 meter, čím eliminujú všetky efekty spôsobené akustickými vlastnosťami miestnosti.
  • Štúdiové monitory je možné kúpiť z druhej ruky v internetových obchodoch alebo zvukových obchodoch. Vďaka jednoduchej a robustnej konštrukcii je reproduktor ideálnym komponentom pre nákup z druhej ruky a šetrí peniaze.
  • K monitoru alebo namiesto neho si môžete kúpiť aj sadu slúchadiel. Výhodou slúchadiel je, že sú lacnejšie, menšie a menej obťažujú susedov alebo domácich. Slúchadlá do uší je možné použiť v spojení so štúdiovým monitorom na meranie veľmi nízkoobjemových komponentov vašich nahrávok.

Krok 6. Rozhodnite sa, ktorý mikrofón použiť vo svojom štúdiu

V prípade potreby je možné lacné domáce nahrávacie štúdio spravovať iba s jedným mikrofónom.

  • Ak kupujete iba 1 mikrofón, vyberte si dynamický mikrofón. Tento typ konštrukcie je robustnejší a univerzálnejší a tiež samonosný. Priemyselným štandardným dynamickým mikrofónom je Shure SM-57, ktorý je možné použiť na spev a hudobné nástroje.

    Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 6 Bullet1
    Vytvorte lacné nahrávacie štúdio Krok 6 Bullet1
  • Ak potrebujete nahrať expresívne alebo veľmi tiché hudobné nástroje, ako sú gitary alebo akustické piana, lepšie výsledky poskytne kondenzátorový mikrofón. Kondenzátorové mikrofóny nie sú také výkonné alebo univerzálne ako dynamické mikrofóny, ale poskytujú citlivejšiu odozvu. Lacné nahrávacie štúdio môže fungovať iba s 1 dynamickým mikrofónom a 1 kondenzátorovým mikrofónom.

    Vytvorte lacné nahrávacie štúdio, krok 6, Bullet2
    Vytvorte lacné nahrávacie štúdio, krok 6, Bullet2

Tipy

  • Vybudovať lacné nahrávacie štúdio často znamená stavať na tom, čo už máte. Používanie existujúcich komponentov, ako sú mikrofóny a počítače, aj keď nie sú ideálne vhodné pre vaše potreby, zníži váš rozpočet.
  • V závislosti od vašich potrieb nahrávania môže byť potrebné ďalšie vybavenie. Ak máte záujem používať napríklad nástroj „soft-synth“, ako aj nahrávací softvér, budete potrebovať MIDI rozhranie a klávesnicu.
  • Ak nemáte záznamové zariadenie, môžete sa pozrieť na nasledujúce zostavy, ktoré sú cenovo dostupné, ale účinné:

    • Apple Mac Mini
    • 2,3 GHz štvorjadrový procesor Intel Core i7 (Turbo Boost až 3,3 GHz) so 6 MB vyrovnávacej pamäte L3
    • 1 TB (5400 ot / min) pevný disk
    • Grafická karta Intel HD 4000
    • RAM DDR3 4 GB (dve 2 GB) 1 600 MHz
    • M Audio Studiophile AV 30
    • Rozhranie zvuku Focusrite Scarlett 2i2 USB 2.0
    • Kondenzátor veľkej membrány Samson C01
    • Referenčné slúchadlá Samson RH300/ Samson SR850/ Audio Technica ATH M30 alebo JVC Harx 700

Odporúča: